Ceaiul Matcha creşte imunitatea, arde caloriile şi ne fereşte de cancer

Ceaiul Matcha creşte imunitatea, arde caloriile şi ne fereşte de cancer

Un tip de ceai verde cu tradiţie în Japonia, Matcha este considerat astăzi o băutură minune, bogat în antioxidanţi, aminoacizi, minerale şi vitamine. Folosit în trecut de către călugării budişti în cadrul ritualului de meditaţie, ceaiul Matcha conţine de 6 ori mai mulţi antioxidanţi decât fructele goji, de 7 ori mai mulţi decât ciocolata neagră şi de 17 de ori mai mulţi antioxidanţi decât afinele.

Pe lângă toate aceste statistici, ceaiul Matcha are numeroase alte beneficii pentru sănătatea noastră. Citeşte mai jos câteva informaţii importante cu privire la acest ceai care, consumat zilnic, previne bolile, stimulează eficienţa sistemului imunitar şi ajută la arderea grăsimilor.

Frunzele de ceai Matcha – un mix de minerale, antioxidanţi, vitamine şi aminoacizi

Spre deosebire de alte ceaiuri preparate prin uscare, frunzele de Matcha nu se fermentează, fiind transformate în pulbere, folosită apoi ca ceai sau în compoziţia îngheţatei, a prăjiturilor şi a tăiţeilor. Tocmai acest mecanism contribuie la păstrarea tuturor substanţelor benefice care scad colesterolul, nivelul de insulină, stimulând în acelaşi timp sistemul imunitar.

Matcha previne cancerul şi ne menţine tineri

Catechinele, substanţele antioxidante regăsite doar în componenţa acestei plante, anihilează efectele radicalilor liberi, scade inflamaţia în corp, prevenind cancerul şi încetinind procesul de îmbătrânire. De altfel, unii dintre cei mai longevivi oameni din lume sunt cei din provincia Okinawa, Japonia, iar acest rezultat este atribuit parţial consumului regulat de ceai Matcha.

Ajută la arderea grăsimilor şi creşte eficienţa antrenamentului fizic

Aproape lipsit de calorii, ceaiul Matcha ajută la pierderea kilogramelor în plus, detoxifiaza corpul, elimină metalele grele din organism şi creşte eficienţa exerciţiilor fizice. Specialiştii susţin că efectele adverse sunt reduse, în cazul unui consum regulat de ceai Matcha, neînregistrându-se fluctuaţii ale tensiunii arteriale sau ale pulsului. Un alt studiu a stabilit că, dacă faci sport imediat după ce bei ceai Matcha arzi cu 25% mai multe grăsimi.

Ne relaxează şi stimulează funcţiile creierului

Cu un conţinut de 5 ori mai bogat în L-teanină, un amino acid rar, regăsit în toate tipurile de ceai, Matcha ne oferă o stare de relaxare, stimulând totodată funcţiile creierului. L-teanina ajută memoria, capacitatea  de învăţare, anulând totodată şi efectele adverse ale cafeinei, un compus natural al ceaiului verde.

un articol de Marina Râşnoveanu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram