Cafeaua verde – secretul pierderii în greutate

Cafeaua verde – secretul pierderii în greutate

Tânjeşti şi tu în fiecare dimineaţă după mirosul cafelei prăjite? Urmezi acelaşi ritual al cafelei aburinde şi nu mai ai nevoie de niciun alt truc pentru energie? Ei bine, află că cercetătorii vorbesc tot mai des despre proprietăţile benefice ale boabelor de cafea verde, neprăjită.

O altă variantă ce ar putea să nu îţi sune la fel de bine, dar care prezintă numeroase beneficii atât asupra greutăţii corpului tău, cât şi asupra stării de sănătate. Site-ul SBWire evidenţiază proprietăţile benefice ale cafelei crude, menţionând doar câteva dintre rezultatele cercetărilor recente.

Extractul de cafea verde – cu 90% mai puternic decât boabele de cafea prăjită

Prin procesul de prăjire se pierde o mare parte din capacitatea cafelei de a arde grăsimile. Cafeaua verde, în schimb, are o mai mare concentraţie de nutrienţi, fiind astfel mult mai eficientă şi mai benefică.

Cercetătorii au relevat faptul ca boabele de cafea verde au proprietăţi antioxidante, anti-îmbătrânire şi anti-cancer. Extractul de cafea verde sau produsele ce conţin acest ingredient te ajută să slăbeşti mai uşor, să arzi mai repede depozitele de grăsime, crescând în acelaşi timp rezistenţa corpului şi nivelul de energie.

Există, de asemenea, destule studii care au arătat eficienţa extractului de cafea verde în hipertensiune după aproximativ o lună de administrare, însă sunt necesare mai multe cercetări în această privinţă.

Boabele de cafea verde – secretul pierderii în greutate

Voluntarii din cadrul unui studiu recent au primit în fiecare zi un supliment din extract de cafea verde. În 22 de săptămâni, timp în care participanţii la studiu nu au practicat antrenamente fizice regulate, nu au ţinut dietă şi nu au luat alte suplimente pentru slăbit, s-a înregistrat o reducere considerabilă a depozitelor de grăsime şi o pierdere în greutate medie de 7 kg.

Se pare că “responsabil” pentru aceste efecte benefice ar fi acidul clorogenic, un compus antioxidant natural regăsit în cafeaua verde.  Studiile medicale au atestat faptul că acidul clorogenic stimulează procesul metaboloc, ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor, echilibrează nivelul de zahăr din sânge, promovând o stare de sănătate mult mai bună.

În plus, cafeaua verde conţine şi cafestol şi kahweol, două substanţe binecunoscute pentru rolul detoxifiant, care stimulează funcţionarea ficatului, elimină toxinele şi activează un sistem enzimatic, glutation S-transferază, responsabil cu neutralizarea radicalilor liberi, prevenind astfel cancerul.

Precauţii:
cercetările realizate până acum nu au evidenţiat efecte adverse în timpul consumului moderat de cafea verde. Totuşi, cum aceasta conţine şi ea cofeină, cel mai înţelept ar fi eviţi cafeaua verde în sarcină, alăptat, anxietate, hemoragie, diabet etc.

un articol de Marina Râşnoveanu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram