Dieta Instinct – un plan alimentar echilibrat, cu rezultate garantate

Dieta Instinct – un plan alimentar echilibrat, cu rezultate garantate

Lupta cu kilogramele în plus poate fi sortită eşecului dacă nu încerci să o abordezi diferit încă din start. În general, dietele restrictive sunt cele la care se renunţă cel mai repede. La polul opus se află planurile alimentare echilibrate, aşa cum este şi dieta Instinct, al cărei secret constă în înţelegerea instinctelor ce ne domină în materie de mâncare. 

Susan Roberts, un nutriţionist renumit de la Universitatea Tufts, Statele Unite ale Americii, a conceput acest plan alimentar pornind de la premisa că procesul pierderii în greutate se accelerează odată ce înţelegem instinctele care controlează obiceurile alimentare.

Având la bază mai mult de 20 de ani de cercetări clinice şi un sondaj amplu pe tema pierderii în greutatea, dieta prezentată acum într-o carte garantează pierderea a 7kg în doar 8 săptămâni. Marele câştig este acela că procesul are loc treptat, fără a te simţi frustrat de nicio interdicţie exagerată sau permanentă. În plus, pe tot parcursul planului de 8 săptămăni, se recomandă administrarea de multivitamine, suplimente cu calciu şi ulei de peşte.

Foamea, pofta pentru anumite alimente şi sentimentul de frustare sunt văzute ca problemele reale, pe care trebuie să le „tratăm” şi să le eliminăm.

Iată câteva informaţii despre cele trei etape ale dietei care îţi promite că vei slăbi şi te vei menţine la greutatea optimă prin schimbări simple, fiind în acelaşi timp mulţumit de alegerile alimentare făcute.

Etapa I – două săptămâni

În primele două săptămâni, varietatea alimentelor pe care le poţi consuma este ceva mai redusă. De la bun început se recomandă realizarea unui plan caloric. Persoanele care cântăresc mai puţin de 75 kg ar trebui să consume 1200 de calorii zilnic, cei a căror greutate se situează între 72 kg-91kg ar trebui să consume 1600 de calorii, iar cei peste 91 de kg 1800 de calorii.

Cartea include mai mult de 100 de reţete, informaţii nutriţionale, exemple de meniuri şi produse care suprimă foamea, cum ar fi alimentele bogate în fibre sau cele cu index glicemic mic, cele permise şi în cadrul acestei prime etape.

În plus, tot în prima etapă sunt interzise total carbohidraţii rafinaţi, alcoolul, alimentele bogate în calorii, mâncarea de tip fast-food şi produsele la care poftim în mod regulat.

Etapa II – şase săptămâni

Pe lângă faptul că varietatea alimentelor permise este mult mai mare, această a doua etapă presupune înţelegerea acelor instince ce pot afecta în timp eficienţa oricărei diete. Aşadar, îţi vei înlocui vechiul stil alimentar cu obiceiuri alimentare sănătoase şi, în plus, vei avea parte şi de un mic răsfăţ culinar. Astfel, poţi opta pentru o porţie de 100 de calorii extra, sub forma oricărui aliment îţi doreşti.

Etapa III

Rolul acestei etape este de a-ţi menţine greutatea constantă şi de a transforma dieta Instinct într-un stil de viaţă sănătos. În această ultimă fază sunt recomandate 15-30 de minute de exerciţii fizice pe zi.

Dieta Instinct nu îţi cere să elimini total o anumită grupă de alimente, cel puţin nu permanent. Pe termen lung, te disciplinează şi te ajută să înţelegi ce alegeri îţi sunt benefice pentru a nu lua în greutate şi pentru a avea o stare de sănătate bună.

un articol de Marina Râşnoveanu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram