Dacă ai o condiţie fizică bună şi eşti permanent în căutarea unor antrenamente noi, e timpul să iei în considerare şi exerciţiile metabolice. Pe lângă implicare în mişcare a tuturor grupelor mari de muşchi, acest tip de antrenament mizează pe intensitate, crescând rata metabolica în timpul şi după exerciţiile efectuate.
Ce presupune antrenamentul metabolic?
Tiparele de exerciţii structurale şi combinate sunt alternate cu pauze cât mai scurte. Intensitatea este una foarte mare, la fel şi cantitatea de energie consumată, tocmai pentru a se maximiza arderea de calorii şi pentru a creşte rata metabolică în timpul şi după antrenament.
Cele mai folosite mişcări sunt cele care pun presiune pe coloana vertebrală, implicând în exerciţiu şi picioarele: flotări pliometrice, sărituri, genuflexiuni cu greutăţi sau alternate cu sărituri, fandări, exerciţii cu kettlebell etc.
Beneficiile antrenamentului metabolic – până la 500 de calorii consumate în 30 de minute şi un tonus general mult mai bun
Iată mai jos câteva dintre avantajele practicării unor astfel de exerciţii anaerobe, solicitante. Ţine minte, însă, că pentru a opta pentru un astfel de antrenament solicitant ar trebui să ai o condiţie fitness foarte bună.
Antrenamentul metabolic arde 500 de calorii în doar 30 de minute
Exerciţiile metabolice sunt atât de intense încât îţi provoacă o senzaţie de arsură la nivelul muşchilor. În doar 30 de minute, vei arde 500 de calorii şi vei înregistra o creştere de 10-25% a ratei metabolice până la 48 de ore.
Îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului cardiovascular
Chiar dacă este un antrenament anaerob, nu aerob, studiile efectuate au relevat faptul că sistemul cardiovascular înregistrează o îmbunătăţire semnificativă după practicarea acestui tip de exerciţii.
Echilibrează sistemul hormonal
Antrenamentele de creştere a rezistenţei corpului , exerciţii de înaltă intensitate, sunt cele care stimulează pierderea de grăsime. În acest context, exerciţiile metabolice duc la un răspuns hormonal puternic, prevenind eventualele dezechilibre sau atenuându-le pe cele existente.
Sursa foto: www.lauraivill.com
un articol de Marina Rasnoveanu
Add Comment