3 forme de dans care te ajută să slăbeşti

3 forme de dans care te ajută să slăbeşti

Cu siguranţă, ideea unei sesiuni de dans sună mult mai bine decât un antrenament intens şi rigid la sală. Cu atât mai mult, cu cât acele mişcări îţi asigură un tonus bun, un corp tonifiat, dar şi câteva kilograme bune în minus. Astăzi, aceste forme de mişcare câştigă din ce în ce mai multă popularitate pentru că nu sunt nici pe departe atât de riguroase ca exerciţiile binecunoscute de la sală.

E drept, însă, ca un instructor fitness te poate motiva şi ajuta foarte mult, însă dacă simţi că nu ai putea face faţă acelui tip de antrenament clasic, e timpul să încerci una dintre următoarele forme de dans.

Break dance

Break dance-ul este văzut ca un eficient antrenament cardio, care implică în mişcare toate grupele de muşchi şi cu ajutorul căruia îţi vei tonifia corpul şi vei arde între 400-640 de calorii într-o singură oră. Pentru a slăbi vizibil ar trebui să practici break dance câteva săptămâni bune, crescând intensitatea şi durata orelor ori de câte ori te simţi pregătit.

Totuşi, această formă de dans nu este pentru oricine. Ai nevoie de o condiţie fizică bună şi de un “training” specializat. Nu este recomandat să practici break dance acasă, fiindcă mişcările sunt destul de complicate, aşa că rişti să te accidentezi. Cea mai bună variantă ar fi să te înscrii la cursuri de break dance, acolo unde vei învăţa tehnica de execuţie corectă.

Salsa

În ultimii ani, cursurile, demonstraţiile şi conferinţele de salsa au atras din ce în ce mai mulţi participanţi. Spiritul latin şi pasional al acestui dans, lejeritatea mişcărilor, posibilitatea de a cunoaşte noi persoane  sunt doar câteva dintre motivele pentru care salsa are astăzi atât de mulţi “adepţi”.

Pe lângă distracţie şi socializare, salsa reprezintă un adevărat antrenament pentru întreg corpul. Salsa creşte rezistenţa organismului, îmbunătăţeşte echilibrul şi coordonarea, tonifiind corpul şi ajutând la pierderea kilogramelor în plus. În timpul sesiunilor de salsa, poţi arde între 150-200 de calorii, însă numărul exact depinde de greutatea ta şi de intensitatea mişcărilor de dans.

Atât partea superioară ( spatele, muşchii abdominali şi cei ai braţelor), cât şi cea inferioară (muşchii picioarelor) sunt angajaţi permanent în mişcare. Ritmurile de salsa pun accent pe lucrarea şoldurilor şi a muşchilor fesieri, alte zone strategice atunci când vorbim despre depozitele de grăsime.

Belly-dance

Belly-dance sau dansul din buric este o formă de mişcare ceva mai exotică, cu ajutorul căreia vei arde până la 300 de calorii pe oră. Muşchii spatelui, ai braţelor, ai umerilor şi cei abdominali vor fi intens lucraţi. Dacă îţi doreşti un abdomen frumos tonifiat, practică belly-dance de câteva ori pe săptămână. 

În plus, această formă de dans are numeroase alte beneficii asupra sănătăţii. Te detensionează şi te ajută să dormi mai bine, cu condiţia de a nu dansa seara. Este un stimulator mental, îmbunătăţind  memoria şi puterea de concentrare. Ba mai mult, mişcările intense din zona muşchilor abdominali şi din regiunea pelviană acţionează ca un masaj al organelor interne. Aşadar, digestia va fi net îmbunătăţită şi vei experimenta mai puţine dureri de spate sau crampe menstruale.

un articol de Marina Rasnoveanu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram