5 exerciţii de executat la piscină

5 exerciţii de executat la piscină

În vacanţă sau în timpul liber pe care ţi-l petreci la piscină poţi recurge la câteva trucuri care te vor ajuta să te menţii în formă. Ai aflat probabil despre beneficiile aqua gym-ului, acea formă de mişcare detensionantă care se realizează în apă. Aşadar, de ce nu ai încerca şi tu, pe cont propriu, astfel de exerciţii? 

E drept că antrenamantele nu vor fi la fel de complexe că cele sub îndrumarea unui instructor, însă atât timp cât te încălzeşti corespunzător şi practici exerciţii moderate, acestea îţi vor aduce cu siguranţă rezultatele dorite.

Apa opune o rezistenţă de 12 ori mai mare decât aerul, aşa că mişcările îţi vor tonifia muşchii şi te vor ajuta să dai jos kilogramele în plus. În plus, această formă de mişcare îţi stimulează circulaţia sangvină, fiind o terapie eficientă contra celulitei.

Iată mai jos câteva exerciţii uşoare, pe care le poţi executa în zilele de vacanţă la mare sau la o piscină din oraşul tău. Nu uita să te încălzeşti câteva minute, de preferat practicând exerciţii de stretching, cu accent pe grupele de muşchi pe care le vei implica în mişcare.
Practică fiecare exerciţiu de cât mai multe ori, în aproximativ 60 se secunde, în maxim trei serii.

Exerciţiul 1

În picioare, cu apa până la nivelul zonei abdominale, plimbă-te de la un capăt la altul al piscinei, pe lăţime, intr-u ritm alert. Indicat ar fi să atingi fiecare margine laterală de 2-3 ori. Apoi, măreşte ritmul, ca şi cum ai face jogging. După alte 2-3 ture realizate, mergi în piscină la fel de alert, astfel încât să îţi loveşti călcâiele de şezut.

Exerciţiul 2

În picioare, cu apa până în zona abdominală, realizează câteva ture de bazin, pe lateral, în ritm alert. Ridică fiecare genunchi la piept, cât de repede se poate.

Exerciţiul 3

Stai în picioare, în piscină, cu apa la o adâncime confortabilă ţie, de preferat până în zona pieptului sau chiar un pic mai sus astfel încât să te desprinzi un pic de fundul bazinului. Dă din picioare ca şi cum ai merge pe bicicleta eliptică, în timp ce braţele sunt la baza apei, încercând să îţi menţii astfel echilibrul. După câteva seturi, menţine mişcarea picioarelor, însă ridică braţele deasupra capului tocmai pentru a creşte dificultatea exerciţiului.

Exerciţiul 4

În piscină, cu faţa spre peretele acesteia şi apa până la nivelul pieptului. Sprijină-te cu mâna stângă de marginea piscinei, în vreme ce mâna dreaptă este fixată pe peretele interior al piscinei, cu palma întoarsă pentru a te ajuta să îţi echilibrezi poziţia.
Ridică-ţi picioarele şi corpul în spate, cu picioarelea apropiate. Realizează mişcări onducatorii, asemănătoare celor ale delfinilor. Mişcarea trebuie să înceapă în zona abdominală, se continuă la şolduri, genunchi şi glezne. Execută exerciţiul cât de repede poţi, în maxim 3 seturi de câte 60 de secunde fiecare.

Exerciţiul 5

Cu faţa la peretele piscinei, rezemându-te cu mâinile de marginea acesteia, ridică-ţi genunchii la piept şi apoi întinde în spate, cât poţi de mult. Apa trebuie să nu depăşească nivelul pieptului, atât cât să te simţi confortabil. Acelaşi exerciţiu îl poţi realiza şi în piscină, dacă ştii să înoţi. Astfel, îţi vei lucra picioarele, muşchii fesieri, dar şi cei ai spatelui inferior, zona afectată cel mai mult de statul pe scaun, o problemă frecventă a zilelor noastre.

un articol de Marina Rasnoveanu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram