Te invităm la Crosul Pădurii – Dolce Sport

Te invităm la Crosul Pădurii – Dolce Sport

ViitorPlus – Asociația pentru dezvoltare durabilă și Dolce Sport – anunță o nouă ediţie a Crosului Pădurii, pe data de 8 iunie 2013, în Parcul Tineretului din București. În 2013, Crosul Pădurii este pus în mișcare de sponsorul principal al evenimentului – Dolce Sport, televiziunea de sport a Romtelecom.

Iubitorii de alergare și mișcare în aer liber sunt invitați, pe 8 iunie, în preajma Zilei Internaționale a Mediului, să susțină creșterea suprafețelor împădurite din sudul țării. Evenimentul Crosul Pădurii – Dolce Sport este dedicat promovării sportului de masă și strângerii de fonduri pentru campania Pădurea Copiilor a asociației ViitorPlus.

Crosul își propune să atragă la start atât alergători începători, cât și unii cu experiență, numitorul comun fiind dorința de a trăi sănătos și a susține plantarea câte unui puiet pentru fiecare nou-născut din România, propusă de campania Pădurea Copiilor. Campania Pădurea Copiilor face parte din programul “Adoptă un copac!” și a fost lansată în a doua jumătate a anului 2011. Până acum, Pădurea Copiilor a fost cauza de mediu la 5 evenimente de alergare și a  atras susținerea a 4.400 de alergători, datorită cărora a fost împădurită o suprafață echivalentă cu 4 terenuri de fotbal.

“Sub umbrela amplei campanii Mișcarea face bine, lansată în urmă cu 3 ani, Dolce Sport susține și Crosul Pădurii – Dolce Sport. O viață sănătoasă înseamnă nu numai să facem mișcare, sport, dar să și respirăm aer curat, să ne desfasurăm activitățile într-un mediu înconjurător mai sănătos. Am decis, astfel, să ne implicăm în acest proiect și, la rândul nostru, să ne implicăm tot mai activ în ocrotirea mediului în care trăim. Este esențial să salvăm zonele neîmpădurite sau defrișate din țara noastră pentru a trăi o viață mai sănătoasă, noi și generațiile care ne vor urma “, a declarat Vlad Enăchescu, Director general Dolce Sport.

În 2013, Crosul Pădurii aniversează 5 ani și se anunță a fi o ediție  inedită: alergarea va fi una de seară, iar participanții sunt încurajați să-și creeze propria costumaţie, cea mai ieșită din comun urmând a fi premiată la final. De asemenea, concurenții își vor alege o echipă în care să alerge, în funcție de preferințele pentru o anumită specie de arbori sau pentru unul dintre alergătorii profesionisti, care vor fi căpitani de echipa: echipa Frasin este condusă de Gabriel Solomon, echipa Stejar este condusă de Adrian Ber, iar echipa Tei este condusă de Andrei Roșu. La sfârșitul probelor, va ieși câțtigătoare echipa  ai cărei membri aleargă cei mai mulți kilometri cumulați.

Crosul Pădurii – Dolce Sport va cuprinde cele 3 probe consacrate: Mini-maraton de 10 km, Cursa Populară de 3 km şi Cursa Copiilor de 1 km. Înscrierile se fac online pe www.crosulpadurii.ro.

***
Despre ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă

ViitorPlus este o organizaţie nonprofit, care derulează din 2006 proiecte de împădurire, reciclare, educaţie şi conştientizare, producţie de confecţii textile naturale, construcţie de colectoare solare şi dotare a unor obiective sociale cu sisteme de încălzire a apei menajare, ce utilizează energia soarelui, proiecte ce contribuie la soluţionarea unor probleme sociale şi de mediu în diferite judeţe ale ţării, precum Constanţa, Călăraşi, Prahova, Ilfov, Sălaj şi Teleorman, sau în Bucureşti.
Printre cele mai cunoscute proiecte ale organizaţiei, care au primit premii în cadrul mai multor ediţii ale “Galei Societăţii Civile”, sunt “Adoptă un copac!”, “Atelierul de pânză”, “Recicleta” şi “Valea Teleajenului Ecomunitatea ta!”.

Despre Dolce Sport

Dolce Sport, televiziunea de sport a Romtelecom, este prezenta pe piata din 2010 și și-a obișnuit clienții cu un conținut de calitate şi exclusiv, transmis și pe canalele Dolce Sport 2 (cu emisie permanentă), 3 şi 4 (cu emisie temporară). Dolce Sport este prezent şi online, pe  www.dolcesport.ro și pe https://www.facebook.com/dolcesport.

Pentru mai multe informaţii despre Crosul Pădurii
, accesaţi www.crosulpadurii.ro sau pagina de Facebook. De asemenea, îl puteţi contacta pe Gabriel SOLOMON, Manager evenimente sportive al ViitorPlus, pe e-mail la gabriel.solomon@viitorplus.ro.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram