Kitesurfing – vacanţă la sport extrem

Kitesurfing – vacanţă la sport extrem

În ţară sau în străinătate, kitesurfingul are din ce în ce mai mulţi practicanţi. În 2012, aproximativ 1.500.000 de persoane de peste tot din lume alegeau să practice sportul extrem ce îmbină elemente de waveboarding, parapantă, surfing şi gimnastică. Pe lângă senzaţiile tari pe care le experimentezi în timp ce cucereşti valurile mării şi îmblânzeşti vântul, kitesurfingul are numeroase beneficii atât pentru corp, cât şi pentru minte.

În linii mari, pentru a începe să iei lecţii de kitesurfing (varianta de preferat in locul celei în care înveţi şi practici kitesurfing pe cont propriu) trebuie să ai o condiţie fizică bună şi să cunoşti toate secretele acestui sport, îndeosebi cele legate de siguranţă. Evitarea locurilor supra aglomerate, a vremii rea, purtarea unui echipament de protecţie etc. sunt doar câteva dintre acestea. Echipamentul de kitesurfing este compus din placa pe care stai pe apă, zmeul de care eşti agăţat şi pe care îl poţi controla cu ajutorul unei bare şi legăturile de protecţie.

Odată luate toate măsurile de precauţie, iată câteva motive pentru care ar trebui să încerci kitesurfing în vacanţa următoare:

–    Îţi tonifică corpul

Kitesurfingul antrenează în mişcare tot corpul, întrucât va trebui să îţi foloseşti atât partea de sus a corpului, cât şi partea inferioară pentru a face faţă vântului şi valurilor. Muşchii braţelor şi ai picioarelor sunt cei mai solicitaţi, abdomenul va fi mereu încordat, ceea ce va duce la o tonifiere completă a corpului.

–    Îţi îmbunătăţeşte coordonarea, concentrarea şi echilibrul

Nu e foarte simplu să rămâi pe acea placă de surf, pe apă şi asta în timp ce încerci să controlezi şi zmeul care se înalţă pe cer. Cu toate astea, dacă reuşeşti să ajungi la acest rezultat, vei bifa şi o îmbunătăţire evidentă a coordonării, a concentrării şi a echilibrului, caracteristici ce îţi vor fi de mare ajutor în viaţa de zi cu zi.

–    Înlocuieşte cu succes antrenamentul pentru rezistenţă şi exerciţiile aerobice

Te-ai plictisit de sala de fitness în care execuţi la nesfârşit aceleaşi şi aceleaşi exerciţii? Ei bine, kitesurfingul poate fi o alternativă eficientă întrucât acţionează în acelaşi mod în care o face antrenamentul aerobic şi exerciţiile pentru dezvoltarea rezistenţei şi a forţei.

–    Ne relaxează şi ne scapă de stres

Există mai multe tipuri de kitesurfing. Cert este faptul că nu te vei plictisi niciodată de acest tip de mişcare. Fie că vei cuceri valuri, vei prinde viteză sau vei executa sărituri periculoase, efectul anti stres va fi maxim.

un articol de Marina Râşnoveanu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram