Playlist-ul perfect pentru un antrenament eficient

Playlist-ul perfect pentru un antrenament eficient

În nenumărate rânduri s-a demonstrat că muzica ne motivează pentru a face sport, cântecele care însoţesc antrenamentul fizic fiind deseobit de importante. Fie că alegi să faci sport acasă, fie că te antrenezi în cadrul unei săli fitness, este posibil să fi observat deja că reuşeşti să lucrezi mai bine şi mai organizat dacă în fundal eşti acompaniat de muzica potrivită.

Chiar dacă până acum nu acordai atenţie acestui aspect, află că cercetătorii au dorit să afle exact care sunt ritmurile perfecte şi cântecele recomandate unui antrenament eficient. Într-un articol publicat recent de Wall Street Journal s-au subliniat concluziile unui studiu mai amplu, realizat tocmai pe acest subiect.

Cântecul potrivit – între 125 şi 140 de bituri pe minut

În cadrul mai multor studii la care au fost implicaţi alergători, înotători, biciclişti şi cei care lucrează deseori la aparatele cardio şi în sala de fitness au fost testate şi comparate rezultatele sportive, atunci când antrenamentul era însoţit de anumite melodii.

La final, s-a constatat că muzica potrivită creşte considerabil motivaţia de a face sport, dar şi performanţa fizică, eficienţa antrenamentului şi capacitatea organismului de a trece peste inconveniente ca oboseala.

Cântecele care ar trebui incluse în playlist au între 125-140 de bituri pe minut, “Gangnam Style”, cu 132 de bituri pe minut fiind considerat cântecul optim pe care ar trebui să facem sport.

Dacă nu eşti fanul acestui gen de muzică, ai mai putea încerca să asculţi şi will.i.am featuring Britney Spears cu “Scream&Shout” (130 bituri pe minut), Michael Jackson  cu “Beat it”(140 de bituri pe minut) sau Lady Gaga cu “Edge of Glory” (128 bituri pe minut).

Intensitatea antrenamentului, dar şi preferinţele tale muzicale – alte două aspecte importante în alegerea play list-ului perfect

O altă cercetare precedentă a avansat ipoteza conform căreia şi muzica clasică ceva mai antrenantă ne determină să lucrăm mai eficient, crescând viteza de execuţie a exerciţiilor, dar şi capacitatea de rezistenţă a organismului. În acelaşi studiu, oamenii de ştiinţă subliniază faptul că am putea opta şi pentru melodiile care ne stârnesc amintiri plăcute sau al căror stil este apropiat de muzica pe care o ascultăm frecvent.

Toate aceste concluzii nu fac decât să îţi înlesnească şi să îţi eficientizeze antrenamentul, aşa că cel mai bine ar fi să îţi creezi un playlist divers, bazat atât pe aceste cercetatari, cât şi pe propriile preferinţe.

un articol de Marina Rasnoveanu
 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram