5 deserturi raw-vegane pentru un plus de energie

5 deserturi raw-vegane pentru un plus de energie

Dieta Raw Vegan reprezintă astăzi un stil alimentar adoptat de toţi cei care doresc să trăiască sănătos. Produsele nu sunt preparate la foc, aşa că îşi păstrează toate proprietăţile nutritive. Tocmai de aceea, organismul trece printr-un proces de detoxifiere, începe să funcţioneze mai bine, iar metabolismul este stimulat. Cu ajutorul alimentaţiei raw-vegane te vei simţi mai energic, vei reuşi să slăbeşti mai repede sau să te menţii la o greutate optimă.

Dacă te gândeşti şi tu să să încerci astfel de preparate sau dacă eşti în căutarea unor deserturi delicioase şi sănătoase pe care să le consumi de-a lungul zilei sau înainte de antrenament, îţi propunem 5 reţete raw vegane care nu doar că îţi vor încânta simţurile, dar îţi vor aduce şi un plus de energie. 

Batoane din cacao

1 cană ulei de cocos
½ cană pudră de cacao naturală
½ cană sirop natural de arţar

Unge formele de brioşe cu ulei. Amestecă toate ingredientele de mai sus în blender sau robotul de bucatarie, oprind de câteva ori pentru a încorpora şi resturile de pe pereţii blenderului şi amestecă până când aluatul se omogenizează. Apoi, pune câte o lingură de aluat în fiecare formă de brioşă. Acoperă cu folie şi lasă în congelator timp de 2-3 ore.

Mousse de lime

4 avocado coapte, decojite şi fără sâmburi
½ cană de suc de lime
¼ cană coajă de lime, rasă
½ cană de sirop de arţar
2 linguri extract de vanilie
Un pic de sare
8 pacheţele de ştevie sau ½ cană de curmale fără sâmburi, ca îndulcitor

Pune toate ingredientele în blender sau robotul de bucatarie şi amestecă până se omogenizează. Ţine la frigider cel puţin 3 ore. 

Bomboane cu unt de arahide

½ cană curmale fără sâmburi
½ cană nuci de pecan
1/3 cană nucă de cocos
1/3 cană unt de arahide
¼ cană seminţe de in sau seminţe de chia
3 linguri germeni de grâu

Amestecă toate ingredientele în robotul de bucătărie. Dacă aluatul este prea gros, adăugă ¼ cană de apă călduţă şi amestecă din nou. Formează sfere micuţe şi, inaine de a servi, ţine-le un timp la frigider.

Desert rapid cu nuci şi stafide

1 cană nuci de pecan
1 cană stafide
Puţină scorţişoară

Adăugă toate ingredientele în robotul de bucătărie şi amestecă până când nucile şi stafidele se încorporează în aluat. Întinde apoi compoziţia pe o tavă şi bagă la frigider timp de 1-2 ore.

Bomboane cu susan

Seminţe de susan, crude
Miere
Extract de vanilie
Un pic de sare

Ai grijă ca blenderul să fie uscat. Apoi, adăugă susanul şi amestecă, opreşte şi de astă dată frecvent pentru a încorpora şi resturile de pe părţile laterale, după care amestecă din nou. Toarnă seminţele mărunţite într-un bol, adăugă miere după gust şi cât să lege compoziţia, un pic de sare şi extract de vanilie. Formează din aluat sfere mici pe care le poţi da apoi prin cacao pentru un plus de savoare.

un articol de Marina Rasnoveanu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram