3 look dileme la sala fitness

3 look dileme la sala fitness

Când vine vorba despre aspectul nostru în cadrul antrenamentului fitness, părerile sunt împărţite. În vreme ce bărbaţii se gândesc doar la alegerea echipamentului potrivit, femeile au ceva mai multe dileme în acest sens.

Citeşte mai jos câteva dintre dilemele în ceea ce priveşte înfăţişarea noastră atunci când facem sport.

Cu sau fără machiaj la sala fitness?

Majoritatea dermatologilor ţi-ar spune că machiajul este interzis atunci când faci sport pentru că produsele de acest fel în combinaţie cu transpiraţia şi agenţii prezenţi într-o sală fitness cresc riscul apariţiei unor bacterii sau eczeme la nivelul feţei.

Totuşi, în cazul în care te antrenezi imediat după lucru sau pur şi simplu nu poţi renunţa la machiaj, ia în calcul următoarele recomandări care te ţin la adăpostul unor complicaţii dermatologice:

–    Foloseşte produse potrivite tipului de ten!
De la crema hidratantă până la fondul de ten, fii atentă ca acele produse să se potrivească tipului tău de ten. Altminteri, excesul de sebuum şi transpiraţia îţi vor afecta şi mai mult faţa.

–    Alege produse noncomedogenice, nonacnegenice, pe bază de apă sau minerale! Fereşte-te de produsele pe bază de uleiuri fiindcă acestea nu lasă pielea să respire.

–    Evită machiajul încărcat şi produsele de machiaj cu pigmenţi, cum ar fi pudrele compacte, blushurile etc. Cu cât îţi vei încărca mai mult faţa, cu atât va creşte riscul apariţiei unor eczeme.

–    Optează pentru fondurile de ten pe bază de silicon – produse naturale, rezistente la apă. În timpul antrenamentelor, transpiraţia îţi va afecta şi tenul. Cu toate astea, produsele etichetate “rezistente la apă” sunt destul de agresive pentru ten, aşa că trebuie să alegi o soluţie naturală. Fondurile de ten pe bază de silicon au această proprietate.

–    Demachiază-te imediat după antrenament!
Încearcă să nu laşi machiajul prea mult după efortul fizic, aşa că alege să îţi demachiezi faţa cu un produs destinat tipului tău de ten.

Sutien sau bustieră?

Sutien sau bustieră – o altă dilemă a femeilor care trebuie să facă alegerea potrivită pentru antrenamentul fizic. Ei bine, specialiştii spun că bustiera este mult mai potrivită în cadrul exerciţiilor pentru că susţine sânii fără să exercite niciun fel de presiune, aşa cum o fac sutienele obişnuite. Dacă lucrezi fără bustieră sau cu un sutien obişnuit, este posibil să te confrunţi în timp cu dureri de spate. Pe de altă parte, o bustieră are un design simplu, cu ţesături confortabile care nu te vor deranja în timpul mişcărilor. 

Care este tipul de echipament sportiv potrivit?

Te duci la sală pentru a-ţi modela corpul, sperând ca într-un timp relativ scurt să fii mai slab sau să ai un corp mai tonifiat. Aşadar, este posibil să fii interesat şi de aspectul tău din timpul antrenamentelor. Cu toate astea, nu îţi achiziţiona echipamente “de firmă”, strâmte, doar din dorinţa de a arăta bine.

Gândeşte-te în primul rând la tipul de sport pe care îl vei practica şi ce material sau formă te-ar avantaja. De exempu, pentru yoga sau stretching ai nevoie de materiale care să se întindă şi care să permită corpului să facă mişcări ample.

Pentru exerciţii cu impact mai mare, în urma cărora vei transpira, ai nevoie de echipamente din materiale care să absoarbă transpiraţia şi să îţi păstreze corpul uscat.

În ceea ce priveşte forma, e simplu: alege-ţi echipamentul care să nu te încurce, adecvat, din nou, tipului de exerciţii (haine mulate pentru stretching, Pilates, aerobic etc) şi haine ceva mai lejere pentru jogging sau pedalare la bicicletă.

un articol de Marina Rasnoveanu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram