5 reţete de smoothie, la început de primăvară

5 reţete de smoothie, la început de primăvară

Primăvara este anotimpul fructelor şi legumelor verzi, ingredientele necesare planurilor alimentare sănătoase sau dietelor de detoxificare. Unele dintre cele mai nutritive băuturi care conţin fructe şi legume proaspete şi care ne pot revigora după sezonul rece sunt smoothie-urile. 

Aceasta băutură se aseamănă cu shake-ul, doar că implică un mix de amestec de fructe, legume (fructe şi frunzele legumelor sau doar legume), o parte lichidă (suc de legume/fructe, iaurt sau apă plată) şi gheaţă (opţional). Păstrând ingredientele proaspete, valoarea nutritivă a smoothie-urilor este una foarte mare.

Iată mai jos câteva reţete de smoothie revigorante şi delicioase, potrivite pentru început de primăvară.

Smoothie cu banane şi ananas

Toarnă într-un blender 200 ml de apă plată, 2 banane şi 2 felii de ananas. Amestecă bine până când ingredientele se combină şi capată o consistenţă cremoasă.

Ţine minte că, în cazul smoothie-urilor, cantitatea de apă diferă în funcţie de preferinţă. De exemplu, dacă îţi doreşti o băutură mai cremoasă, este de preferat să pui mai puţină apă.

Smoothie verde

O băutură potrivită în această perioadă, realizată din 200 ml de apă plată, o banană, un kiwi, o mână de pătrunjel şi o mână de spanac. Amestecă bine toate aceste ingrediente in blender. Ca şi cantitatea de apă, ajustează şi cantitatea frunzelor verzi folosite.

Smoothie hrănitor

Un smoothie care îţi permite să jonglezi cu ingredientele folosite. Pune in blender 400 ml de apă plată, o banană, un măr, o pară, o mână de pătrunjel verde şi o mână de spanac. Poţi adăuga şi alte fructe şi frunze verzi, după care, în funcţie de consistenţa băuturii mai poţi completa cu apă.

Smoothie clasic

Amestecă într-un blender 200 ml de apă plată, un castravete, o mână de pătrunjel, o mână de spanac şi sucul de la o jumătate de lămâie.

Smoothie răcoritor

Pentru un smoothie răcoritor, cu o aromă deosebită, amestecă 2 ceşti de apă ,4 pere, 5 frunze de varză kale şi câteva frunze de mentă. Amestecă bine în blender.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram