3 forme nonconformiste de a face mişcare

3 forme nonconformiste de a face mişcare

Dacă eşti în căutarea unei motivaţii noi pentru a face mişcare fizică, s-ar putea ca sporturile nonconformiste, dar la fel de eficiente să fie soluţia ideală. Mintea şi corpul lucrează altfel atunci când alegi să îţi depăşeşti limitele şi eşti entuziasmat de antrenamentul care presupune noi reguli.

Tocmai de aceea, ne-am gândit să îţi prezentăm 3 sporturi sau forme de mişcare mai puţin cunoscute, dar care te vor determina să te implici mai mult în antrenamentul fizic.

Dans indian

Orice formă de dans reprezintă un exerciţiu aerobic eficient, care îţi poate stimula metabolismul şi arde mai multe calorii, atunci când îl practici la o intensitate mai mare. În plus, tipul de dans pentru care optezi îţi modelează şi tonifică o anumită parte a corpului. De exemplu, dansurile care presupun mişcări din talie (rumba, cha cha, merengue etc) îţi tonifică abdomenul, în vreme ce dansurile în care accentul cade pe mişcările picioarelor îţi modelează frumos partea inferioară a corpului.

În cazul în care doreşti să încerci ceva nou şi inedit, dansurile indiene sunt cele mai potrivite. În capitală există instructori care te pot învăţa paşii dansurilor indiene. La început te vei simţi mai degrabă un actor interpretând un rol cu fiecare mişcare, însă dansul indian necesită şi rezistenţă, forţă fizică şi mobilitate. Aşadar, poate înlocui cu succes antrenamentul moderat de la sală, ajutându-te să arzi ceva calorii, să ai o postură mai bună, să elimini durerile de spate şi să te menţii într-o formă fizică de invidiat.

Kickboxing

Mult timp, s-a crezut că acest sport se practică doar în cadrul competiţiilor oficiale, fiind mult prea dur pentru amatori. Opinie total nefundamentată, dacă ne gândim că într-o oră de kickboxing arzi până la 800 de calorii, îţi tonifici întreg organismul, loviturile şi mişcările de kickboxing acţionând ca un antrenament cardio intensiv.

Loviturile la sacul de box, lovituri care implică în mişcare atât braţele, cât şi picioarele ne lucrează toate grupele de muşchi, dar ne şi detensionează deopotrivă. Studiile au arătat că atât bărbaţii, cât şi femeile care practică kickboxing devin mult mai încrezători.

Capoeira

Capoeira reprezintă o formă de luptă inventată de sclavii din Africa aduşi forţat în America, constând în mişcări de apărare, dar care seamănă mai degrabă cu un dans. Astăzi, Capoeira este practicat în Brazilia de bărbaţi şi femei de toate vârstele, sportivii profesionişti impresionând prin viteza, mobilitatea şi agilitatea în mişcări.

Un antrenament ceva mai dificil, Capoeira îmbină elemente ale dansului, acrobaţiei şi ale artelor marţiale. Antrenamentul este benefic sistemului cardiovascular, te relaxează, te ajută să slăbeşti, dezvoltă rezistenţa corpului, îmbunătăţeşte echilibrul şi postura şi tonifică întreg organismul.

un articol de Marina Râşnoveanu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram