Când să faci sport pentru a arde mai multe grăsimi?

Când să faci sport pentru a arde mai multe grăsimi?

Momentul potrivit pentru a face sport a fost şi este încă un subiect des întâlnit în cadrul diverselor studii. Activitatea plămânilor, transformările de la nivel hormonal sau temperatura corpului toate au constituit parametri în funcţie de care au fost avansate noi şi noi ipoteze.

Recent, cercetătorii din cadrul Universităţii Northumbria au dat publicităţii rezultatele unui studiu care a avut ca temă practicarea exerciţiilor fizice dimineaţa, înainte de a lua micul dejun. Concluziile studiului au fost publicate în ediţia online a revistei British Journal of Nutrition şi vin în ajutorul celor care vor să-şi eficientizeze antrenamentul, astfel încât să ardă cât mai multe calorii.

Conform site-ului Health Hub, în cadrul studiului au fost aleşi 12 bărbaţi cu o condiţie fizică bună. La ora 10 dimineaţa, ei au lucrat la banda de alergat. Jumătatea dintre aceştia luaseră micul dejun , iar cealaltă jumătate nu mâncaseră încă nimic. După antrenament, fiecare a servit un milkshake de ciocolată, iar la prânz o porţie de paste. Participanţii la acest studiu nu au avut nicio interdicţie cu privire la cantitatea de mâncare pe care o pot consuma după antrenament.

La final, s-a constatat că persoanele care se antrenaseră înainte de a lua micul dejun arseseră cu aproximativ 20% mai multe grăsimi decât ceilalţi. De asemenea, o altă remarcă interesantă a fost aceea că exerciţiile fizice practicate dimineaţa, pe stomacul gol nu influenţează apetitul şi cantitatea de mâncare pe care o consumăm mai târziu, în acea zi.

Cercetătorii cred că această variantă a antrenamentului fizic dimineaţa, devreme, înainte de micul dejun ar trebui adoptată de toţi cei care doresc să slăbească câteva kilograme bune, într-un timp scurt.

Alte studii realizate de-a lungul timpului au ajuns la alte concluzii. E drept ca acestea au monitorizat alte caracteristici, cum ar fi schimbările hormonale, şi au avut în vedere momentul potrivit pentru a face sport în funcţie de intensitatea exerciţiilor fizice sau tehnica de execuţie.

Astfel, se pare că dimineaţa sunt recomandate exerciţiile fizice ce pun accent pe tehnica de execuţie, în timp ce între orele 15.00-19.00 ar fi bine să faci sport pentru rezistenţa şi creşterea masei musculare.  Există, însă, şi activităţi fizice pentru care momentul zilei ales nu este foarte important. Un exemplu este mersul pe jos, un tip de mişcare recomandat pentru arderea depozitelor de grăsime şi care poate da rezultate dacă îl practicăm regulat, cât mai mult timp.

Toate aceste studii ar trebui să fie doar un punct de reper, cercetătorul Toni Carroll susţinând că cel mai potrivit este să ne adaptăm programul sportiv la propriul stil de viaţă. De asemenea, în cazul în care dorim să slăbim câteva kilograme bune, optând pentru antrenamentul sportiv de dimineaţă, înainte de micul dejun, recomandat ar fi să servim totuşi o mică gustare, care să ne ofere energia necesară exerciţiului fizic.

un articol de Marina Rasnoveanu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram