Prânzul din caserolă: 5 reţete sănătoase şi uşor de preparat

Prânzul din caserolă: 5 reţete sănătoase şi uşor de preparat

Cât mai mulţi oameni încearcă astăzi să adopte un stil de viaţă sănătos, făcând mişcare fizică şi respectând câteva reguli alimentare. E drept că, uneori, ritmul alert de la serviciu sau stresul zilnic ne împiedică să ajungem la sala fitness sau să mâncăm sănătos în fiecare zi. Cu toate astea, ar trebui să ştim că întotdeauna se pot găsi soluţii.

Aşadar, dacă faci parte din categoria celor care îşi petrec foarte mult timp la job, iar în acea oră de pauză de prânz dai o fugă la restaurantul fast food, află că ai putea opta la fel de bine şi pentru variante mult mai sănătoase.

Citeşte mai jos câteva reţete uşor de preparat, pe care le poţi lua “la caserolă” şi servi şi în timpul orelor de lucru.


1.    Salată de legume

Dacă ţii dietă, eşti vegetarian sau pur şi simplu vrei să mănânci ceva uşor, salata de legume este varianta potrivită ţie. Este sănătoasă, simplu de preparat şi poate fi servită şi la birou.

Se amestecă un avocado, frunze de salată verde, frunze de spanac baby, puţină ceapă sau un căţel de usturoi. Se pune un pic de ulei de măsline şi zeama de la o jumătate de lămâie.

2.    Piept de pui la grătar cu salată simplă

Pieptul de pui la grătar se prepară foarte repede, aşa că fie îl pregăteşti de cu seară, fie dimineaţa.

Apoi, fă-ţi o salată simplă din salată verde, ceapă, ridiche, ulei de măsline şi lămâie.

În funcţie de preferinţe, poţi înlocui pieptul de pui cu cartofi fierţi.

3.    Supă cremă de linte

Supa cremă de linte este una dintre cele mai nutritive supe cremă, prepararea ei necesitând aproximativ 45 de minute. 

Fierbe timp de 15 minute câteva legume precum un morcov, o ţelină, o ceapă. După aceea, adăugă lintea şi lasă să fiarbă pentru alte 20-30 de minute. Apoi, se băgă la blender.

4.    Supă cremă de legume, servită cu crutoane

O idee mai practică ar fi să îţi cumperi o pungă de legume pentru supă, le fierbi, adaugi puţin ulei şi bulion, apoi le bagi la blender. Supa cremă se serveşte cu crutoane.

5.    Salată de ton şi porumb fiert

Tot o variantă practică este şi aceea a salatei de ton. Amestecă într-un bol o conservă de ton, o jumătate de conservă de porumb fiert, câteva frunze de salată verde, ulei de măsline şi sucul de la o jumătate de lămâie.

un articol de Marina Rasnoveanu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram