Dieta rezervată femeilor – PINK Method Diet

Dieta rezervată femeilor – PINK Method Diet

Pornind de la premisa că femeile au nevoie de alimente cu valori nutriţionale diferite, confruntându-se mai des cu probleme ca anxietate, depresie sau lipsa energiei, nutriţionistul Cynthia Pasquella a elaborat o metodă complexă, dedicată exclusiv femeilor.

PINK Method Diet are la bază patru concepte importante: Putere, Intensitate, Nutriţie, Kardio. Astfel, metoda cuprinde atât planuri nutriţionale, cât şi trei DVD-uri fitness pentru care Cynthia a colaborat cu trei instructori fitness.

Cu ajutorul acestui program, femeile pot ajunge la greutatea dorită, îşi tonifică şi modelează corpul, atenuează efectele stresului şi se bucură de un tonus mult mai bun.

Află care sunt principiile şi etapele PINK Method Diet şi cât de potrivit este acest program pentru tine.

•    PINK Method Diet are la bază alimente organice, cât mai puţin procesate, legumele şi fructele proaspete fiind printre cele mai recomandate. Cu toate astea, carnea de pui, de curcan şi peştele sunt şi ele permise în unele faze ale dietei. Singurul îndulcitor admis este extrasul natural de stevie. La polul opus, produsele al căror consum ar trebui să îl reduci cât mai mult sunt pâinea, alcoolul şi cafeaua. Metoda a fost astfel gândită încât poţi achiziţiona ghidurile alimentare potrivite fiecărei etape şi trei DVD-uri fitness.

•    Iată care sunt cele patru faze ale dietei:

PINK Reset:
o etapă destinată detoxifierii corpului şi stimulării metabolismului. Ar trebui să dureze până la 14 zile şi este axată pe fructe şi legume crude sau fierte,  shake-urile şi smoothy-urile recomandate în ghid şi proteine doar la prânz şi cină.

PINK Primary:
în această fază trebuie introduse mai multe alimente care să dea energie corpului, vitalitate necesară activităţilor zilnice, dar şi antrenamentelor fizice. Timp de 10 zile mănâncă şi ciuperci, ouă, peşte, carne de curcan, dar şi batoane proteice. Grăsimile trebuie excluse în această etapă a dietei. În timpul acestei etape, este indicat să faci exerciţii cardio, timp de 30 de minute pe zi.

The 7-Day Shred: o etapă controversată, considerată a fi destul de restrictivă. Poţi trece direct la ultima etapă dacă ai dat jos suficiente kilograme şi vrei doar să te menţii în formă. The 7-Day Shred se referă la împingerea limitelor organismului astfel încât să slăbeşti atât cât ţi-ai dorit, consumând cu precădere supă de legume.

PINK Preservation: sau etapă de menţinere, reprezintă mai mult un stil de viaţă pe care trebuie să ţi-l însuşeşti dacă vrei să ai un corp frumos modelat, sănătos şi o minte activă. După ce ai atins greutatea ideală, ar fi bine să consumi între 1400-1800 de calorii pe zi şi să faci sport timp de 20 de minute pe zi.

•    Cele trei DVD-uri concepute special pentru acest program ar trebui folosite fiecare timp de trei săptămâni. Fiecare dintre acestea cuprinde 3 antrenamente intense pentru modelare şi tonifiere, cardio şi flexibilitate. De altfel, se prezintă şi exerciţii fizice potrivite celor cu diverse probleme de genunchi, spate, articulaţii etc.

•    Câteva dintre avantajele acestui program sunt acelea că oferă suport online, exemple concrete de diete şi antrenamente fitness. De altfel, dietele pot fi adaptate şi pentru diabetici, vegetarieni sau cei cu intoleranţă la gluten.

•    PINK Method Diet nu trebuie urmată de femeile însărcinate, cele care alăptează sau femeile care se confruntă cu probleme mai grave de sănătate, cum ar fi, de exemplu, anemia.

un articol de Marina Rasnoveanu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram