Device-urile mobile de ultimă generaţie îţi imbunătăţesc antrenamentul fizic

Device-urile mobile de ultimă generaţie îţi imbunătăţesc antrenamentul fizic

Motivaţia joacă un rol deosebit de important în cadrul activităţii fizice. Setarea şi atingerea anumitor obiective, practicarea unui sport alături de un prieten sau sub supravegherea unui instructor ne poate determina să practicăm exerciţiile fizice în mod regulat, înregistrând rezultate mult mai evidente.

Cum tehnologia ţine pasul şi cu noile cerinţe ale acestui domeniu, iată că au apărut device-uri noi, menite să monitorizeze activitatea noastră sportivă sau chiar să înlocuiască instrucţiunile antrenorului personal. Aceste aparate mobile de ultima generaţie au capacitatea de a ne disciplina, de a ne motiva şi chiar de a ne imbuntati performanţele sportive.

Pe lângă device-uri mai simple precum pedometrul, producătorii dezvoltă continuu aparate care mai de care mai sofisticate şi mai inteligente. De altfel, în cadrul unei cercetări complexe realizate recent pe baza a 11 studii s-a constat că aceste device-uri mobile cresc interesul oamenilor pentru mişcarea fizică, având capacitatea de a-i menţine mai mult timp pe drumul cel bun. Aparatele care implică setarea unor obiective şi implicarea continuă au oferit cele mai bune rezultate.

UP Jawbone este un device tip brăţară, rezistent la apă, cu o aplicaţie interesantă ce oferă date privind somnul sau antrenamentul nostru fizic. Brăţara a fost concepută de designerul Yves Behar, sincronizându-se cu iPhone, iPad sau iPod Toch. Device-ul reaminteşte utilizatorilor să se trezească la timp sau să facă sport în cazul în care a trecut prea mult timp de la ultimul antrenament. De asemenea, pot fi stocate şi informaţii privind starea de spirit sau obiceurile alimentare.

Fitbit One este un aparat wireless de monitorizat somnul şi activitatea fizică. Device-ul poate fi folosit atât ca pedometru, înregistrând numărul de paşi pe care îi faci, distanţa, caloriile arse sau chiar scările urcate. Noaptea, Fitbit One îţi măsoară durata somnului, te trezeşte dimineaţa şi te motivează să-ţi atingi obiectivele.

Shine Mistfit este un aparat ce se concentrează atât pe partea sportivă, cât şi pe cea medicală, cel puţin asta susţin producătorii. Device-ul elegant, rezistent şi inteligent poate fi purtat atât ataşat de haine, cât şi în jurul încheieturii. Shine Mistfit măsoară numărul de paşi efectuaţi, numărul de pedalări de pe bicicletă sau chiar numărul de bazine parcuse de un înotător.

Ceea ce îl face cu atât mai interesant sunt şi programele diferite, începător, mediu şi greu, aplicaţie aleasă de utilizator şi care oferă un plan de activitate pentru săptămâna următoare. În cazul în care aşteptările sau exerciţiile sunt prea grele, device-ul îţi oferă feedback, sfătuindu-te să concepi alt plan. În cazul în care obiectivele nu sunt îndeplinite la timp sau antrenamentul nu oferă rezultatele previzionate, aparatul adaptează planul astfel încă utilizatorul să poată recupera.

BodyMediaFit
este o brăţară ce se ataşează în jurul braţului pentru a monitoriza starea sănătăţii, condiţia fizică şi date privind programul de slăbit. Se pare că device-ul va fi folosit în sezonul 14 al reality showului NBC The Biggest Loser, un show în care participanţi supraponderali sunt motivaţi să slăbească prin exerciţii fizice şi dieta corespunzătoare. 
 
un articol de Marina Rasnoveanu
 

Sursa foto: www.fitbit.com

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram