Cum să combaţi pielea lăsată în 4 paşi simpli

Cum să combaţi pielea lăsată în 4 paşi simpli

Pe lângă kilogramele în plus şi depunerile de grăsime din diverse zone ale corpului, pielea lăsată reprezintă o altă mare problemă. Cauzată de factori precum pierderea rapidă în greutate, vârstă, genetică, expunerea la soare, fumat sau tratamente hormonale agresive, pielea lăsată poate fi “tratată” cu ajutorul unor metode complexe.

Citeşte mai jos un posibil plan de combatere a acestei probleme. Rezultatele nu vor apărea peste noapte, însă eficienţa lui este garantată:

1.    Adoptă o dietă echilibrată, care să te ajute să slăbeşti treptat sau care să contribuie la refacerea elasticităţii pielii

Fie că vrei să slăbeşti destul de multe kilograme, fie că ai făcut deja greşeala de a urma o dietă drastică, alimentaţia potrivită este soluţia salvatoare. În primul caz, aceasta te va ajuta să slăbeşti treptat, fără a te confrunta mai târziu cu pielea lăsată. În cea de-a doua situaţie, alimentaţia bogată în proteine va contribui la refacerea ţesuturilor musculare şi la atenuarea pielii lăsate. Cele mai bune alimente sunt cele care ajută la formarea colagenului şi a elastinei: peşte, nuci, seminţe, fasole, tofu, fructe şi legume.

De altfel, un studiu citat de Medicinenet.com arată că persoanele care au consumat produse din soia au înregistrat rezultate vizibile în ceea ce priveşte fermitatea pielii.
 
În plus, foloseşte suplimente alimentare din spirulină şi extract din drojdie pentru că şi acestea ajută la formarea colagenului.

2.    Hidratează-te!

Apa are o contribuţie majoră la refacerea fermităţii pielii. Dacă, între timp, începi şi un antrenament sportiv regulat, hidratarea este cu atât mai importantă. Cantitatea recomandată în acest caz ar fi de 8 pahare de apă pe zi.

3.    Foloseşte creme şi loţiuni din comerţ!

Alege varianta bio, adică loţiuni naturale pe bază de aloe vera, drojdie, vitamina A, E, C întrucât acestea hidratează pielea şi ajută la formarea colagenului şi a elastinei.

4.    Combină exerciţiile care cresc rezistenţa cu antrenamentul cardio

Sportul este elementul cheie în combaterea pielii lăsate. Exerciţiile care contribuie la creşterea masei musculare sunt benefice pentru reconstrucţia pielii. Tocmai de aceea, exerciţiile care lucrează grupele mari de muşchi îţi sunt recomandate: genuflexiunile, flotările, exerciţiile cu gantere etc. Pentru a-ţi completa în mod eficient antrenamentul sportiv, lucrează şi la aparatele cardio sau practică orice fel de activitate de acest tip.

un articol de Marina Rasnoveanu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram