Sprijin pentru sănătate?

0

Sprijin pentru sănătate? Sau pur și simplu trebuie să înveți suplimentar în ceea ce privește subiectul? Veți descoperi mai multe informații aici. Iurato, Head of HR SAP EMEA South: „A avea grijă de oameni înseamnă și a lua notă de sănătatea mintală”

Astăzi nu este suficient să te concentrezi pe bunăstarea corporală și pe echilibrul dintre viața profesională și viața privată. Există circumstanțe de lucru care pot crea stres și epuizare, care trebuie monitorizate și gestionate – BLOG. Aceasta este ceea ce face SAP cu anchete calitative, cereri de asistență pentru lucrători și Ziua Sănătății Mintale, o zi în care compania „se închide” pentru a-i face pe oameni să înțeleagă că echilibrul psihofizic este important. Interviul cu Pietro Iurato, Head of HR.

Îngrijirea lucrătorilor și protejarea bunăstării acestora: aceasta este probabil una dintre provocările la care managementul HR trebuie să lucreze cu convingere în prezent. Motivele sunt evidente (și anunță că aceasta nu este doar o tendință trecătoare): din cauza pandemiei, s-au schimbat mijloacele de lucru care, pe de o parte, a dat metodă unei administrări mai „agile” a timpului. , cu o revizuire a stabilității vieții profesionale, cu toate acestea, a descoperit indivizii la „riscuri noi”, epuizare și tehnostres, de exemplu, doar pentru a numi o pereche.

Când vorbim despre aceste probleme, ar putea fi totuși un factor necesar pe care să îl luăm în considerare și Pietro Iurato, șeful Resurse Umane EMEA Sud la SAP a făcut-o după ce l-am intervievat la evenimentul zilei mondiale pe care SAP o organizează pentru sănătatea mentală: „Conceptul de bunăstare pur și simplu nu este nou pentru companii și pentru funcția de HR, s-a acordat în permanență atenție acestui aspect.

  • Cu toate acestea, înainte ca bunăstarea să fie gândită în plus la o bunăstare fizică, legată de lumea sănătății, apoi am trecut la conceptul mai larg de bunăstare, care poate fi urmărit din nou la cel care înseamnă „mens sana în corpore sano”, de aici nașterea sălilor de sport de firmă, potențialul de a avea sprijinul antrenorilor personali, până la o alimentație adecvată: în SAP, de exemplu, am organizat întâlniri periodice cu nutriționiștii din firmă. Dar tocmai odată cu pandemia a avut loc schimbarea reală: conceptul de bunăstare s-a „extins” de la fizic la gânduri. Ne-am dat seama că la cei care lucrează mult de la distanță și izolat, nivelul de stres psihologic crește».
  • Prin urmare, acum nu este vorba doar de a garanta oamenilor o stabilitate profesională-viață, ei trebuie să fie însoțiți în definirea adecvată a zonelor, timpilor și strategiilor de muncă, amintindu-ne să acorde cea mai bună atenție sănătății și bunăstării corporale și psihologice.

Aplicații Sap care vizează persoana respectivă

Avem nevoie de o atenție fixă la bunăstare, mai ales când vine vorba de bunăstarea mentală Aplicații Sap care vizează persoana respectivă. Dorim o luare în considerare fixă a bunăstării, mai ales în ceea ce privește sănătatea mintală. Și SAP a înțeles imediat primele semne: „În perioada de izolare am lansat sondaje imediate care au făcut posibil să urmărim situația personalului în timp real și să obținem sugestiile acestora.

De fapt, am înțeles că sondajele convenționale, efectuate poate luni mai târziu, nu dădeau posibilitatea de a înțelege în totalitate emoțiile indivizilor sau de a înțelege mijloacele de a se deplasa preventiv pentru a satisface și gestiona orice situații de stres sau nemulțumire. Acest tip de cunoștințe poate fi obținut doar prin sondaje calitative efectuate atunci când are loc un anumit fenomen: ulterior am decis să folosim un dispozitiv proprietar – Qualtrics – care în acel scenariu ne-a confirmat că gradul de stres era în creștere”. Și atunci s-au gândit să fie implementate diverse acțiuni pentru a reduce gradul de stres:

Sprijin pentru sănătate?

„Pe lângă orele de mindfulness dedicate tuturor angajaților, am creat o platformă, Programul de Asistență pentru Angajați, care permite să formulezi și să avem solutii la orice fel de intrebare, si pe langa solicitarea, daca este cazul, sfaturi pentru asistarea colegilor in problema”.

Dar să ai grijă de tine și să identifici în avans când ești pe cale să atingi niveluri nesustenabile de stres și epuizare este mult de la simplu. Această dovadă a determinat SAP să stabilească SAP Mental Health Day la nivel global, o zi în care corporația „se închide” și toată lumea este liberă să-și petreacă timpul așa cum consideră că se potrivește cu un mesaj principal: „Ai grijă de tine”.

„Angajații sunt inspirați să folosească această zi pentru a-și pune întrebări: „Cum sunt acum?” „Ce mă îngrijorează? ”. Obiectivul este ca oamenii să înțeleagă că stabilitatea psihofizică este primordială – a spus Iurato.

Iar adevărul că toți cei o sută zece.000 de lucrători SAP își iau aceeași zi fără a lucra la același timp, face mai simplă „deconectarea” colectivă. Este o oportunitate de a te reîncărca, de a reproduce și de a-ți face timp să ai grijă de tine.

Dar valoarea inițiativei este și mai largă: este un pact solid cu oamenii, care arată clar care sunt valorile companiei și modul în care sunt necesari angajații și bunăstarea lor pentru companie. Având în vedere că misiunea noastră este „de a ajuta lumea să meargă mai bine și să îmbunătățească viața oamenilor”, nu am fi consecvenți dacă nu am pleca mai întâi de la ai noștri, după care ar putea fi și un obiectiv de neatins dacă nu am încerca să garantăm un viaţă mai bună pentru muncitori”.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here