Delicii de vară: două reţete răcoritoare, usor de preparat

Delicii de vară: două reţete răcoritoare, usor de preparat

Ce ţi-ai mai putea dori în serile liniştite, de vară, atunci când îţi stingi setea cu o limonadă şi îi alături pe toţi cei dragi? Poate doar un desert delicios, uşor de preparat şi răcoritor, antidotul perfect împotriva caniculei. Mica desfătare culinară va încânta, cu siguranţă, întreaga familie mai ales dacă va conţine sau dacă va fi ornată şi cu ceva fructe proaspete, de sezon.

La acest mic scenariu ne-am gândit şi noi, atunci când am ales următoarele două deserturi, perfecte anotimpului incendiar în care ne aflăm. Nu vei avea nevoie de foarte mult timp sau de experienţă semnificativă în bucătărie, ci doar de dorinţa de a găti ceva special, pentru tine şi pentru cei dragi.

Tartă cu fructe de pădure
 
Ingrediente:

–    2 sau 3 pachete de biscuiţi digestivi
–    1 cutie de cremă Mascarpone (500g)
–    1 cană de frişcă
–    Dulceaţă de afine
–    Fructe de pădure, proaspete

Mod de preparare:

Aşează un rând de biscuiţi ca un blat, pe fundul tăvii în care va rămâne prăjitura. Peste stratul de biscuiţi, aşează crema de Mascarpone, amestecată în prealabil cu frişca. Pune deasupra dulceaţa de afine, iar apoi ornează cu fructe de pădure.

Ţine compoziţia la frigider câteva ore.

Pandişpan cu fructe şi bezea
 
Ingrediente:

Blat pandişpan:
–    5 ouă
–    5 linguri de zahăr
–    7 linguri de faină
–    1 pliculeţ de praf de copt sau amoniu pentru prăjituri

Bezeaua:
–    3 albuşuri
–    3 linguri de zahăr

Mod de preparare:

Se pregăteşte întâi aluatul de pandişpan. Separat, bate cu telul sau cu mixerul  5 albuşuri cu 7 linguri de zahăr până amestecul se omogenizează şi se întăreşte. Separat, cele 5 gălbenuşuri se amestecă cu 5 linguri de ulei. Cele două amestecuri se combină, după care se adăugă cele 7 linguri de faină. La sfârşit, conţinutul unui pliculeţ de praf de copt sau amoniu pentru prăjituri se stinge cu un pic de zeamă de lămâie şi se adăugă în compoziţie.

Pentru bezea, bate trei albuşuri cu trei linguri de zahăr până amestecul se întăreşte.

Ţine pandişpanul la cuptor pentru 10-15 minute, apoi scoate-l şi toarnă pe deasupra bezeaua şi ornează cu fructe.

Introdu tava la cuptor pentru alte 10-15 minute, până observi că se întăreşte bezeaua, iar fructele se rumenesc.

Poftă bună!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram