Un meniu delicios şi sănătos: 3 reţete uşoare, de primăvară

Un meniu delicios şi sănătos: 3 reţete uşoare, de primăvară

Vremea frumoasă de afară ne determină să visăm încă de pe-acum la vacanţe exotice sau la escapade romantice, undeva departe de tumultul oraşului. Zilele senine ne-au făcut mai boemi, mai liberi…mai dornici să trăim experienţe noi. Şi, printre toate aceste planuri a căror finalitate se conturează din ce în ce mai clar, de ce nu ne-am răsfăţa şi simţurile cu un meniu sănătos, delicios şi uşor de realizat?

Gastronomia nu reprezintă doar arta de a prepara bucate alese, ci şi măiestria de a realiza feluri de mâncare menite să îţi însenineze ziua şi să îţi aducă buna-dispoziţie. Citeşte mai jos propunerea noastră pentru un meniu sănătos şi delicios. Supa Gaspacio este cea mai inspirată alegere în zilele toride, sufleul de dovlecei îţi va încânta simţurile, iar căpşunile trase în ciocolată reprezintă un desert potrivit în orice situaţie.

Supa Gaspacio

Ingrediente:

–    7 roşii
–    5 castraveţi curăţaţi de coajă
–    2 ardei

Mod de preparare:

Legumele se zdrobesc în blender până se obţine o pastă omogenă. Se adăugă apoi un pic de ulei de măsline, sare şi piper. La final, supa se ornează cu câteva frunzuliţe de busuioc.

Supa Gaspacio se serveşte cu pâine prăjită sau crutoane.

Sufleu de dovlecei

Ingrediente:

–    3 dovlecei potriviţi ca mărime
–    3-4 linguri de unt
–    3 linguri de faină
–    200 ml lapte rece
–    4 linguri de telemea rasă
–    4 ouă
–    2 linguri de smântână
–    sare

Mod de preparare:

Cei trei dovlecei se curăţă de coajă, după care se taie cuburi şi se fierb. Apoi, se lasă într-o sită pentru a se scurge foarte bine.

Separat, într-o tigaie, se face un sos din 3-4 linguri de unt şi 3 linguri de făină. Amestecăm totul, la foc mic, în timp ce turnăm treptat 200 ml lapte rece. Apoi, luăm de pe foc şi adăugăm cele 4 linguri de telemea rasă, 4 gălbenuşuri şi 2 linguri de smântână. Amestecăm uşor compoziţia.

Separat, albuşurile se bat spumă, după care se adăugă şi ele peste compoziţia de mai sus.

Dovleceii scurşi de apă se pisează în blender sau cu o furculiţă, se amestecă totul cu sosul pregătit în tigaie şi se sărează după gust. Se toarnă compoziţia rezultată într-un vas de yena pe care îl băgăm la cupor. Lăsăm până se rumeneşte uşor, iar compoziţia devine consistentă.

Căpşuni trase în ciocolată

Ingrediente:

–    batoane de ciocolată de menaj sau tablete de ciocolată – aproximativ 400g
–    2 linguri de unt
–    câteva căpşuni proaspete

Mod de preparare:

Introduceţi scobitori în partea de sus a căpşunilor şi pregătiţi o tavă pe care aţi aşezat hârtie pentru copt.

Batoanele sau tabletele de ciocolată se topesc la baine-marie, adăugând şi cele două linguri de unt. Se amestecă în continuu până la omogenizare. Pentru a evita ca ciocolata să se îngroaşe prea tare, ciocolata se topeşte doar parţial, după care se dă de foc, dar se continuă să se amestece uşor până la omogenizare.

Căpşunile spălate în prealabil şi uscate foarte bine se introduc în amestecul de mai sus, rotind uşor, pentru ca ciocolata să acopere întreaga suprafaţă.

Aşezaţi apoi căpşunile pe hârtia de copt şi lăsaţi tava la frigider pentru a se răci.

La final, dacă doriţi, puteţi orna căpşunile cu sos de ciocolată albă.

Poftă bună!

un articol de Marina Râşnoveanu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram