Musaca de post

Musaca de post

Ingrediente:

–    o pungă granule din soia
–    2 căţei de usturoi
–    o ceapă medie
–    suc de roşii
–    4-5 cartofi
–    sare
–    condimente: piper, rozmarin şi oregano

Mod de preparare:

–    Pune granulele din soia la înmuiat în apă rece şi presară piper, rozmarin, oregano şi sare.

–    Curată 2 căţei de usturoi şi o ceapă medie, taie-le mărunt şi căleşte-le în ulei.

–    Peste această compoziţie, toarnă granulele din soia, pe care le-ai scurs în prealabil.

–    Lasa să fiarbă 10 minute. La sfârşit, toarnă peste întreaga compoziţie sos de roşii şi un pic de piper.

–    Între timp, fă piure din cei 4-5 cartofi.

–    Ai, aşadar, cele două compoziţii pentru musaca: granulele din soia şi piureul de cartofi.

–    Unge cu ulei un vas de yenna şi pune un strat de piure, apoi un strat de granule din soia, apoi bulion ( sos de roşii) şi un pic de piper, iar strat de piure, granule din soia, bulion şi piper.

–    La final, încheie cu un strat de piure peste care toarnă în zig-zag un pic de bulion.

–    Da la cuptor o oră, iar la final poţi să ornezi cu câteva fire de pătrunjel.

Poftă bună!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram