Ingrediente:
– o pungă granule din soia
– 2 căţei de usturoi
– o ceapă medie
– suc de roşii
– 4-5 cartofi
– sare
– condimente: piper, rozmarin şi oregano
Mod de preparare:
– Pune granulele din soia la înmuiat în apă rece şi presară piper, rozmarin, oregano şi sare.
– Curată 2 căţei de usturoi şi o ceapă medie, taie-le mărunt şi căleşte-le în ulei.
– Peste această compoziţie, toarnă granulele din soia, pe care le-ai scurs în prealabil.
– Lasa să fiarbă 10 minute. La sfârşit, toarnă peste întreaga compoziţie sos de roşii şi un pic de piper.
– Între timp, fă piure din cei 4-5 cartofi.
– Ai, aşadar, cele două compoziţii pentru musaca: granulele din soia şi piureul de cartofi.
– Unge cu ulei un vas de yenna şi pune un strat de piure, apoi un strat de granule din soia, apoi bulion ( sos de roşii) şi un pic de piper, iar strat de piure, granule din soia, bulion şi piper.
– La final, încheie cu un strat de piure peste care toarnă în zig-zag un pic de bulion.
– Da la cuptor o oră, iar la final poţi să ornezi cu câteva fire de pătrunjel.
Poftă bună!
Add Comment