Intră în campania “Şi eu trăiesc sănătos”!

Intră în campania “Şi eu trăiesc sănătos”!

În 2011, Fundaţia PRAIS a demarat mişcarea naţională “Şi eu trăiesc sănătos”, un proiect ce are ca scop prevenirea obezităţii infantile şi promovarea unui stil de viaţă sănătos din toate punctele de vedere: alimentaţie, sport şi mod de gândire.

Astfel, pe o perioadă de 5 ani se vor derula mai multe evenimente parte a acestei campanii atât în România, cât şi în alte ţări europene cum ar fi Belgia, Grecia, Spania sau Franţa. Această iniţiativă a apărut ca reacţie firească la statisticile îngrijorătoare ce arată faptul că 1 din 7 copii din Uniunea Europeană este supraponderal sau obez, iar în România, nivelul practicării exerciţiilor fizice este mult sub media europeană: 19% faţă de 27%.

Campaniei “Şi eu trăiesc sănătos” ( SETS) i s-au alăturat numeroşi sportivi renumiţi, pedagogi, psihologi sau medici nutriţionişti.

În cadrul SETS, în anul şcolar 2011-2012, elevii din ciclul primar din Bucureşti şi Roman vor lua parte la mai multe evenimente, parte a acestui proiect, şi vor beneficia de facilităţile oferite:

 
–    Lecţii deschise, susţinute de medici nutriţionişti, psihologi, sportivi cunoscuţi şi studenţi în cadrul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport.

–    Accesul liber la informaţii cu privire la beneficiile alimentaţiei sănătoase, importanţa mişcării fizice, igienă, valori morale.

–    Cărţi educaţionale.

–    În plus, toţi copiii se pot înscrie voluntar în Cluburile SETS – Mişcare şi Distracţie.

Implementarea sistemului SETS în şcoli pe o perioadă de 5 ani vine ca o necesitate a reeducării copiilor, dar şi a familiilor acestora. Alimentaţia sănătoasă, mişcarea fizică, un mod sănătos de gândire şi dezvoltare sunt esenţiale în primii ani de viaţă şi nu numai. Dacă vrei să îţi înscrii copilul în Cluburile SETS sau în cazul în care doreşti să fii la curent cu evenimentele desfăşurate în cadrul acestui proiect, accesează site-ul oficial SETS: http://sets.ro/ro/ 

un articol de Marina Rasnoveanu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram