Mingea de fitness – un accesoriu practic şi distractiv

Mingea de fitness – un accesoriu practic şi distractiv

Una dintre cele mai eficiente şi distractive instrumente de antrenament este mingea de fitness. Folosită atât în sălile de sport, cât şi acasă, acest tip de minge lucrează toate grupele de muşchi, tonifiindu-ne corpul şi îmbunătăţindu-ne postura.

Creată iniţial de un terapeut din Europa în scopuri medicale, mingea de fitness este astăzi utilizată în gimnastica de recuperare, dar şi în exerciţii aerobice menite să ne modeleze corpul.

Trebuie să ştii că mărimea mingiei de fitness trebuie aleasa în funcţie de propria înălţime, după cum urmează: 1.50 m – 45 cm, 1.60 m – 55 cm, 1.70 m – 65 cm, >1.80 m – 75 cm.

Iată mai jos câteva dintre principalele beneficii ale antrenamentului cu mingea de fitness, dar şi câteva exerciţii ce îţi pot fi de folos:

–    Lucrează toate grupele de muşchi.

–    Atenuează durerile de spate, mai ales cele din zona lombară şi cervicală, fiind recomandat celor sedentari, care petrec mult timp pe scaun.

–    Implicând toate grupele de muşchi, îţi tonifică şi modelează uşor corpul.

–    Se poate realiza atât la sală, cât şi acasă, fiind un antrenament comod şi practic.

–    Îţi îmbunătăţeşte echilibrul.

–    Se poate folosi în multe alte antrenamente cum ar fi gimnastica medicală, de recuperare, Pilates, Yoga etc.

–    Dacă ai muncă de birou, iar condiţiile îţi permit, aşează-te pe minge din când în când pentru a-ţi îmbunătăţi postura şi pentru a preveni apariţia durerilor de spate.  

–    Ridicat, cu picioarele un pic depărtate, prinde mingea cu ambele mâini. Fă o genuflexiune, ridicând în acelaşi timp mingea de-asupra capului.

–    Aşează-te pe minge, cu picioarele un pic depărtate şi cu mâinile încrucişate pe piept. Lasă-te pe spate, atât cât îţi permite mobilitatea. Încearcă să îţi păstrezi echilibrul şi să contracţi muşchii abdominali. Păstrează 3 secunde, după care revino la poziţia iniţială.

–    Abdomene cu picioarele ridicate pe minge:  Stai pe spate, cu picioarele întinse, cu călcâiele pe minge. Ridică un pic bazinul, atât cât să simţi muşchii abdominali încordaţi. Revino la poziţia iniţială.

–    Fiecare dintre aceste exerciţii se repetă de 10-15 ori, în 2-3 seturi.

un articol de Marina Râşnoveanu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram