De multe ori, considerăm că practicarea unui sport doar pentru păstrarea condiţiei fizice este un lucru simplu, de care ne putem ocupa singuri. Citim articole în revistele de specialitate, ne documentăm pe internet şi ajungem să ne fixăm toate detaliile necesare începerii antrenamentului.Uităm că în fiecare sală de fitness există un instructor căruia ar trebui să îi cerem sfatul ori de câte ori decidem să facem sport.
Instructor vs Doctor
Una dintre explicaţiile celor care nu acordă importanţă antrenorului de la sala este aceea că se confruntă cu anumite probleme de sănătate. Aşadar, au discutat tot ce era necesar cu medicul specialist şi au aflat ce exerciţii au voie sau nu să facă. Lucrurile nu sunt totuşi atât de simple pentru că un medic îţi spune în linii mari ce tip de efort să abordezi, care sunt contraindicaţiile, dar nu are competenţele necesare pentru a-ţi recomanda anumite exerciţii. Cu atât mai mult, cu cât în sport un factor deosebit de important este tehnica. Instructorul este cel care îţi arată modul de execuţie al unor mişcări şi te corectează dacă tehnica ta nu este una corectă.
Avantajele instructorului personal
Fie că vorbim aici despre un antrenor personal care îţi oferă indicaţii cu privire la un plan de sport cu scopuri precise ( pierdere în greutate, gimnastică medicală, prenatala etc), fie că ne referim doar la comunicarea cu instructorul prezent întotdeauna într-o sală de fitness, ţine cont de beneficiile pe care le-ai putea avea:
– Stabiliţi împreună un program de sport adaptat dorinţelor tale, dar şi capacităţii de lucru a organismului tău.
– Te motivează.
– Te ajută să îţi setezi anumite obiective.
– Rezolvă orice problemă apare în timpul antrenamentului.
Deşi colaborarea cu un antrenor este indicată, trebuie să fii atent la anumite aspecte atunci când încă eşti în căutarea antrenorului potrivit ţie:
– Ţine cont de atestatele de pregătire în anumite domenii de fitness sau gimnastică. Se poate să faci sport pentru a te recupera după un accident sau pentru a-ţi ameliora o problemă medicală cum ar fi, exemplu, scolioza. În aceste cazuri, un instructor general, fără competentele necesare nu te poate ajuta prea mult.
– Cere atestate şi celor care ţin cursuri de zumba, yoga, spinning, kettlebell etc. Orice curs ce implică o formă mai specială de efort fizic, necesita un instructor bine pregătit.
– Asigură-te că respectivul instructor este la curent cu ultimele noutăţi în materie de fitness. Un antrenor ar trebui să-ţi personalizeze antrenamentul, să îl modifice pe parcurs şi să îţi ofere anumite sfaturi generale, cu privire la nutriţie şi alimentaţie.
– Discutaţi şi vezi dacă sunteţi pe aceeaşi lungime de undă, dacă te ascultă şi crezi că vă veţi înţelege în această colaborare.
un articol de Marina Râşnoveanu
1 Comment
Curs instructor aerobic-fitness, curs instructor fitness si culturism, curs antrenor/instructor personal aerobic si fitness, curs antrenor coordonator aerobic-fitness, curs masaj (maseur) – formare profesionala de calitate.
Diplome acreditate de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului.
http://www.elenasofroniecsellesfitness.com
Pentru inscrieri contacteaza 0724.21.74.87; 0771.73.49.52 (Elena Sofronie/”ELLE’S”)
0724.54.61.88 (Roxana Moisin)
E-mail:
Add Comment