Campionatele Mondiale de Gimnastică, Tokyo – 7-16 octombrie 2011

Campionatele Mondiale de Gimnastică, Tokyo – 7-16 octombrie 2011

Campionatele Mondiale de Gimnastică se vor desfăşura la Tokyo, în perioada 7-16 octombrie 2011. De această competiţie depinde calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Londra, 2012. Astfel, echipele ce se vor clasa pe primele 8 locuri şi toţi medaliaţii individual, îşi câştigă dreptul de a participa direct la olimpiadă. Pentru toţi ceilalţi, mai există o a doua şansă, un turneu preolimpic ce va avea loc la Londra, între 5 şi 10 ianuarie 2012.

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat de curând componenţa loturilor României pentru Campionatul Mondial de la Tokyo.

Echipa feminină va fi compusă din Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Daniela Andrei, Diana Chelaru, Amelia Răcea, Raluca Haidu, Diana Bulimar (rezervă).

Echipa masculină: Flavius Koczi, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Adrian Bucur, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoşo, Andrei Muntean (rezervă).

Situaţia Cătălinei Ponor şi a lui Marian Drăgulescu este una ceva mai specială întrucât ei şi-au anunţat revenirea în gimnastică la data de 1 aprilie 2011. Regulamentele internaţionale le permite revenirea propriu-zisă în competiţii de-abia după 6 luni. Astfel, ei vor face parte din loturile României la Campionatele Mondiale de Gimnastică de la Tokyo, însă vor fi înscrişi oficial in competiţie de-abia după 1 octombrie 2011.

Pe lângă aşteptata calificare la Jocurile Olimpice de la Londra, obiectivele echipelor noastre mai sunt şi una-două medalii, dar şi o clasare generală pe locurile 4-6.

Pentru mai multe informaţii legate de programul Campionatelor Mondiale de Gimnastică, Tokyo, 2011, accesează site-ul oficial al evenimentului: http://www.2011tokyo.com/info/#
 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram