Exerciţii pentru picioare frumoase

Exerciţii pentru picioare frumoase

Cu toţii ne dorim să arătăm bine. De cele mai multe ori, prin asta înţelegem greutatea potrivită, în funcţie de înălţimea şi constituţia trupului nostru. Tocmai de aceea, hotărâm să facem sport de-abia atunci când nu ne mai putem lăuda cu silueta de altădată. Uităm, însă, că exista părţi ale corpului nostru ce necesită o atenţie sporită, cum ar fi, de exemplu, zona abdomenului sau picioarele.

Aşa cum există anumite seturi de exerciţii speciale pentru grăsimea depozitată pe abdomen, la fel se întâmplă şi în cazul picioarelor. Cu menţiunea, însă, că scopul in acest caz este de a lucra si modela grupele de muşchi.

De aceea, ne-am gândit să te ajutăm şi să îţi prezentăm câteva reguli nescrise în ceea ce priveşte modelarea picioarelor, dar şi câteva exerciţii cheie, cu ajutorul cărora poţi ajunge la rezultatul dorit.

Nu uita de încălzire!

Orice exerciţiu ai alege, ţine minte că încălzirea este foarte importantă, mai ales că vorbim despre picioare, deci despre muşchi, tendoane şi încheieturi. Riscul apariţiei unor accidente este foarte mare dacă nu te pregăteşti 10 minute cu acele exerciţii elementare, dar necesare.

Optează pentru exerciţii pliometrice!

Exerciţiile pliometrice reprezintă mişcări rapide, puternice care permit muşchilor să ajungă în cel mai scurt timp la forma maximă. Aceste exerciţii se realizează diferit, în funcţie de zona pe care doreşti să o lucrezi. Sportivii de performanţă apelează la exerciţiile pliometrice pentru a-şi îmbunătăţi performanţele sportive.

Înainte de a-ţi prezenta câteva exerciţii pliometrice perfecte pentru picioare, trebuie să ştii că există anumite reguli pe care ar fi indicat să le respecţi. Aşadar, nu apela la exerciţii pliometrice cu grad de dificultate ridicat decât dacă faci sport de cel puţin 3 luni. Poartă încălţăminte cu amortizare bună şi încearcă să execuţi aceste mişcări pe o suprafaţă special amenajată ( pista de atletism).

    – Sărituri

Vestitele sărituri pe care le făceam şi la ora de sport în şcoala generală. Aşadar, tot ce trebuie să faci este să îţi aminteşti modul lor de execuţie. Sari, ridicând piciorul stâng, perpendicular faţă de sol, cu genunchiul îndoit. În acelaşi timp, ridică şi mâna opusă piciorului tocmai pentru a-ţi lua avânt şi a-ţi menţine echilibrul. Este de preferat să lungeşti săritura cât de mult tocmai pentru a solicita muşchiul piciorului. Aterizează pe talpă, nu pe vârf pentru a nu avea probleme cu ligamentele. Repetă săritura de 20 de ori, fă o pauză, după care mai poţi executa 2-3 seturi de astfel de exerciţii.

    – Sărituri peste mici bariere

Cu picioarele apropiate, sari peste mici bariere/ obstacole poziţionate pe sol. Cum mişcarea se va realiza din şold şi genunchi, vei arde calorii, îţi vei întări incheturile şi, binenteles, îţi vei lucra frumos şi muşchii piciorului. Atunci când sari, ridică un pic ambele mâini pentru a-ţi menţine echilibrul. De asemenea, încearcă să ţii spatele drept. Poţi face câte 10 astfel de sărituri, în 2-3 seturi.

    – Ridică-te pe vârfuri

Pentru acest exerciţiu trebuie să ai un punct de sprijin în faţă, cum ar fi, de exemplu, spătarul unui scaun. Cu picioarele un pic depărtate, ridică-te pe vârfuri, rămâi astfel cât poţi de mult, după care revino la poziţia iniţială. Repetă mişcarea de 20 de ori, în câte 2-3 seturi.

Ciclismul

Printre cele mai bune exerciţii cardio, mersul pe bicicletă lucrează toţi muşchii de la picioare. În plus, vei arde multe calorii şi îţi vei creşte rezistenţa. Asta, bineînţeles, dacă mergi pe bicicletă cel puţin 30 de minute în fiecare zi.

Exerciţii step

Mai greu de executat acasă, deşi nu imposibil, exerciţiile step sunt recunoscute pentru modul în care ne modelează corpul. Şi ele pot fi încadrate la aşa numitele exerciţii pliometrice pentru că de la un anumit punct, gradul de execuţie şi de rapiditate al exerciţiilor creşte. Aşadar, nu rata orele de aerobic step de la sală.

Acestea ar fi exerciţiile recomandate de noi. Ţine minte, însă, că există şi alte detalii pe care să le iei în considerare. De exemplu, o persoană lată în şolduri ar trebui să evite genoflexiunile şi fandările pentru că aceste exerciţii, deşi recomandate pentru modelarea picioarelor, pot dezvolta şi coapsele. De asemenea, cremele sau masajul anticelulitic nu îţi vor aduce rezultatul mult aşteptat dacă nu le combini cu exerciţii fizice. Pentru că, până la urmă, mişcarea este cea care ne oferă de fiecare dată soluţia corectă.

un articol de Marina Râşnoveanu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram