Abdomen plat in doar 3 paşi

Abdomen plat in doar 3 paşi

Abdomenul plat a devenit o raritate, mai ales printre adepţii sedentarismului şi ai unui stil de viaţă şi alimentaţie nesănătos. Există, însă, şi factori genetici ce ne predispun la depozitele de grăsime din zona abdomenului. Deşi este mai greu să scăpăm de surplusul de grăsime din această zonă, recăpătarea abdomenului plat nu este o misiune imposibilă. Mai ales dacă ştim ce strategii să adoptăm şi ce capcane să evităm.

Secretul constă în combinarea a trei reguli de care mulţi ţin cont separat. Aşadar, respectă toate cele trei etape ale acestui proces şi la final te vei bucura cu siguranţă de rezultate:

1.    Alimentaţie potrivită pentru un abdomen reuşit

Consumă alimente bogate în proteine. Acestea ajuta corpul să ardă mai multe calorii. Pe lângă asta, proteinele definesc masa musculară, modelându-ţi frumos corpul. Aşadar, mănâncă ouă, carne de pui, carne de curcan, somon ( în cazul somonului, proteinele sunt mai greu de procesat, ceea ce face ca organismul să ardă mai multe calorii).
Usturoiul – “ingredientul” minune. Se cunosc deja proprietăţile miraculoase ale usturoiului şi capacitatea lui de a proteja celulele organismului. Usturoiul mai poate reduce şi depozitele de grăsime, fiind un aliat important în lupta cu “burtica enervantă”. Dacă nu suporţi gustul sau mirosul usturoiului, poţi lua capsule din praf de usturoi.
Mănâncă multe fructe şi legume- dacă se poate crude, nu fierte pentru că astfel îşi pierd din vitamine. Fructe ca merele, murele, fructele de pădure conţin pectină, o substanţă care împiedică intrarea în putrefacţie a proteinelor în intestine şi păstrarea grăsimilor in corp, fiind un detoxifiant excelent. Consumă mere, fructe de pădure, portocale, caise, căpşuni, pepeni.
Fibrele reglează cel mai bine sistemul digestiv, având rol detoxifiant.
Respectă şi celelalte reguli. Nu apela niciodată la diete drastice. Acestea pot avea rezultate pe termen scurt, dar îţi iau şi din nutrienţii atât de importanţi organismului. De asemenea, încearcă să consumi mâncare naturală, neprocesată sau care să nu conţină E-uri, să dormi mai mult şi să reduci nivelul de stress.

2.    Fă-ţi un program de exerciţii cardio

Beneficiile exerciţiilor cardio sunt recunoscute deja, aşa că optează pentru jogging, step, alergare pe bandă sau orice alt sport care îţi place. Totul este să te ţii de antrenament, câte 45 de minute de 3-4 ori pe săptămână. Începe cu un set de exerciţii moderate, la nivel de dificultate redus sau mediu, după care poţi plusa. Află mai multe informaţii despre regulile exerciţiilor cardio aici.

3.    Fă abdomene

Deşi tendinţa generală este de a face foarte multe abdomene, fără să se ţină cont de regulile de mai sus, aceste exerciţii singure nu îţi vor aduce abdomentul mult visat. Abdomenele nu fac altceva decât să modeleze zona abdominală. De reducerea surplusului de grăsime trebuie să te ocupi altfel, şi anume printr-o alimentaţie adecvată şi practicând exerciţii cardio. Aşadar, după ce te-ai asigurat că mănânci cât şi ce trebuie şi că te ţii de sport, optează pentru un program de abdomene. Cel mai bine ar fi să începi să faci câte abdomene poţi, de 2 ori pe zi. Apoi, execută cu 10-15 abdomene mai mult în fiecare zi. Ideal ar fi să ajungi la 100-150 de abdomene pe zi, însă asta ţine numai de tine şi propriul corp.

un articol de Marina Râşnoveanu
 

7 Comments

  • Jteph Posted August 24, 2011 1:04 pm

    Primii doi pași sunt cei mai importanți. Fiecare dintre noi are pachețele de mușchi doar că trebuie dat jos stratul „de suprafață”.

  • claudia Posted August 24, 2011 7:01 pm

    Da, de acord cu tine. Primii doi pasi chiar sunt ff importanti, desi daca stam bine sa ne gandim toti incepem cu abdomenele. 🙂
    Ma intreb, oare, daca doar prin exercitii cardio putem sa ne definim frumos si muschii abdominali…

  • paolo Posted February 8, 2012 11:57 am

    Abdomen ajunge sa faci de 2 ori pe saptamana. Daca faci zilnic *de ex. diminieata), singurul avantaj este ca te saturi si daca mamanci mai putin. In schimb exercitiile cardio sunt necesare. Dar faptul ca trebuie sa lucrezi minim 45 de minute este in mit. Daca lucrezi foarte intensiv, incat creste pulsul (peste 130-140 pe minut) si metabolismul, o sa creasca consumul dee calorii si in perioada de cateva ore dupa antrenament. Degeaba alergi incet ore in sir, mai mult dauneaza probleme la genunchi…Mai bine introduciuna doua antrnenamente de sprinturi (50 m, 300 m) pe saptamana…

  • Cristi Posted February 9, 2012 1:17 pm

    Scurt, corect si la obiect articolul. Daca veti urma acesti pasi, rezultatele se vor vedea;)

  • Sabin Posted February 9, 2012 11:09 pm

    O sa vorbeasca imaginile. Si cand te gandesti ca asta e doar prima faza si ca exista si un nivel superior. http://www.youtube.com/watch?v=RqvZSbxrNDk&feature=fvwrel Cand am inceput nu era instare sa il termin si dureaza 8 minute cu pauze de relaxare.

  • Gabi Posted March 14, 2012 10:46 am

    Salut , Eu fac tot abdomene de pe youtube dar mi se par mai bune cele cu tipul http://www.youtube.com/watch?v=K5IVDUwofDU&feature=related, dupa ce fac astea seara am febra la abdomen. Incerc sa mananc o singura data pe zi, iar seara incerc sa mananc doar fructe.

  • ADA Posted January 7, 2013 3:52 pm

    EU FAC DOAR PASI 2 SI 3 EU NU PREA AM NEVOIE FAC GIM.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram