Conopidă împănată

Conopidă împănată

Conopida este una dintre legumele vedete ale toamnei. Şi, cum toamna se apropie, ar fi bine să ne gândim la reţete care mai de care mai interesante, având în rol principal conopida. Înainte, însă, de a-ţi oferi o variantă spunem noi, pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă, iată care sunt beneficiile conopidei asupra sănătăţii noastre.

Ei bine, alături de broccoli, conopida este una dintre legumele ce previn şi stopează cancerul. Fiind bogată în vitamina C, conopida ne protejează şi împotriva poliartritei. De asemenea, ajută la detoxifierea organismului şi îmbunătăţeşte semnificativ sistemul cardiovascular.

Acestea fiind zise, să ne apucăm de gătit.

Pentru reţeta pe care ţi-o propunem azi, “Conopidă împănată”, avem nevoie de 1 kg de conopidă, asta însemnând o conopidă mare, 100 g unt, 250 g caşcaval, 100 g brânză, sare, piper, mărar şi pătrunjel.

Într-o oală, se clocoteşte apă cu puţină sare. Se adăugă apoi conopida întreagă şi se lăsă să se fiarbă.

Se scoate cu atenţie din oală pentru a nu o strivi sau rupe bucheţelele şi se aşează pe un platou. Între bucheţele se aşează feliuţe de unt, caşcaval şi brânză.

Astfel împănată, conopida se pune într-o tavă unsă în prealabil cu unt. Se bagă la cuptor şi se lasă aproximativ 30 de minute, până devine aurie.

La final, presărăm peste conopidă mărar şi pătrunjel, sare şi piper după gust.

Poftă bună!

Marina Rasnoveanu

2 Comments

  • Fat Bastard Posted September 19, 2011 12:27 pm

    Ce-i cu retetele astea cu o conopida aparent sanatoasa impanata cu 100g UNT (900calorii) si 200g cascaval (1000calorii) si 100g de branza(300calorii)??? Ce vrea sa insemne “sanatoasa” ??? Sanatoasa la numar de calorii??? Crezi ca mananci doar o leguma sanatoasa si ingurgitezi 2000 de calorii aiurea in plus? Cred ca nici unul care sapa toata ziua nu si-ar permite sa manance reteta voastra “sanatoasa”. S-ar ingrasa ca un porc.

  • Marina Posted September 19, 2011 6:34 pm

    @Fat Bastard, exprimate la 100g, untul are 720 de calorii, branza 155 calorii si cascavalul 230. Asadar, valorile tale nu sunt tocmai exacte. In plus, iti reamintim ca procesul de ingrasare tine si de alti factori cum ar fi sportul, celelalte mese ale zilei, factorul genetic etc.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram