Apa, elixirul tinereţii indiferent cum o folosim

Apa, elixirul tinereţii indiferent cum o folosim

Este oare apa elixirul tinereţii? Răspunsul este DA.  Un om sănatos poate trăi maxim 3-5 zile fără apă, în schimb poate rezista chiar si până la două luni fără hrană.

Apa este foarte importantă pentru fiecare dintre noi, iar atunci cand este folosită “ca la carte” poate face chiar minuni. De câte ori nu am auzit cât de important este să consumăm 2 litri de apă pe zi? Dar câţi dintre noi ştim de ce este atât de important?

În primul rând un corp hidratat se recunoaşte după piele. Aceasta este mult mai elastică şi mai strălucitoare. O piele hidratată nu se mai usucă şi astfel ridurile întârzie să apară.

Apa este la fel de miraculoasă şi pentru funcţiile interne ale corpului omenesc: îmbunătăţeşte sistemul cardiovascular şi circulator, digestia, funcţiile creierului.

Pentru persoanele care ţin cure de slăbire apa este un ajutor minunat, având rolul de a elimina mai repede toxinele din corp, este un bun diuretic şi previne constipaţia. Ca să nu mai spunem că ajutî la diminuarea senzaţiei de foame.

Şi dacă v-am convins cât este de important să bem apă, este bine să ştiţi că la fel de miraculoase sunt şi exercitţile fizice, gimnastica în apă. Pe lângă faptul că ajută la modelarea corporală sunt recomandate şi persoanelor care au dureri de spate şi de articulaţii, suferă de artrită, sau care doresc să slăbească. În apă greutatea corpului este mult mai mică, iar exerciţiile sunt mult mai uşor de practicat.

Pentru cei care se sperie de exerciţiile fizice, fie ele practicate şi în apă, o alternativă ramâne întotdeauna înotul. Acest sport accelerează arderea caloriilor, tonifică musculatura şi este o metoda foarte bună de relaxare după o zi istovitoare de lucru.

Fug, mă duc să beau un pahar cu apă!

un articol de Ana Pujină

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram