Ce se întâmplă la “Cea mai mare oră de sport”

Dacă e sâmbătă, 23 iulie, e “Cea mai mare oră de sport din România”! Instructori renumiţi vor face mai mult de 30 ore de demonstrații sportive pentru toți cei interesați și dornici să exerseze în aer liber. Evenimentul se desfăşoară pe trei scene, concomitent, oferind alternative chiar şi pentru cei mai pretentioşi dintre noi.

9:00 – 9:45
Facem înviorarea cu Liora Zytcer, începând cu ora 9, pe scena „Dolce Sport”. Exerciţiile constau în mişcări simple de cardio, tonifiere şi articulaţii, care sunt potrivite atât pentru cei mici, cât şi pentru adulţi.
Pe Lioara o ştiți de la televizor, de la emisiunile de dimineaţă. Lioara are peste 20 de ani de experienţă în fitness şi dans, este originară din Israel şi trăieşte în România. Este instructor de dans aerobic acreditat de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Sportului din Israel şi este specializată în workshop-uri şi programe de antrenament, Weight Management, Express Way.

La scena „Aqua Carpatica” Răzvan Şindelaru ne prezintă ora de Total Body Workout. Programul este adaptat și pentru practicarea pe cont propriu, dar și pentru dezvoltarea armonioasă a musculaturii umerilor și brațelor.
Razvan este de 4 ori campion național la fitness Total Body Workout, un program de antrenament cu benzi elastice destinat tonifierii musculaturii.

La scena „Suplimente.ro” toată lumea îşi imbunătăţeşte autocontrolul cu un exerciţiu simplu si armonios, numit Port De Bras alături de Mihaela Murgu. Exerciţiul pune accent atât pe mental, cât şi pe condiţia fizică, şi se practică într-un ritm lent folosind mişcări specifice de educare a posturii corpului. Este un exerciţiu inspirat din dans, balet, stretching, studiul posturii şi din antrenamentele de fitness şi
aerobic.
Mihaela Murgu practică de peste 14 ani gimnastica aerobică, deşi are doar 29 de ani. De 9 ani predă aerobic, dance aerobic, pilates, aquaerobics, step-aerobic, tae-bo, aerobic în circuit şi bosu.

10:00 – 10:45

Emil Iakabos şi Laura Bothar vă invită la dans pe ritmurile latine specifice Zumba, la scena „Dolce Sport”. Inspirat din cultura latino, programul de dance-fitness este uşor de urmat şi te ajută să arzi calorii într-un mod plăcut. De la apariţia sa în anul 2001, Zumba a adunat peste 12 milioane de practicanţi de toate vârstele din peste 125 de ţări.
Emil Iakabos este instructor de karate autorizat de Agenţia Naţională pentru Sport, ceea ce l-a ajutat atunci când a descoperit fitness-ul şi aerobicul, pe care astăzi ne învaţă să le practicăm pe ritmuri latino. De aproximativ doi ani Emil predă cursuri de Zumba Fitness alături de Laura Bothar.

De la 10:00 la 10:30 Cristina Androne vă invită la scena „Aqua Carpatica” pentru o sesiune de Kangoo TTR. Cei interesaţi pot testa eficiența folosirii ghetelor cu arcuri puse la dispoziţie de noi.
Cristina Androne este instructor de fitness și aerobic din 2001, iar din 2003 până în 2006 a lucrat ca instructor de aerobic în Italia.

De la 10:30 la 11:30 tot pe scena „Aqua Carpatica”, Costin Bucura ne iniţiază în arta Combatului, o demonstraţie de box coregrafiată special pentru conturarea şi întărirea grupelor majore de muşchi.
Costin este medaliat cu bronz la Europenele de Fitness de la Skopje din 2008 şi este antrenor de Tae Bo, aerobic şi karate. De 10 ani este instructor de arte marţiale, fitness şi aerobic.

Între 10:00 şi 10:45 la scena „Suplimente.ro” ne pregătim pentru KangooKick cu Cristi Stănescu, un program special în care se folosesc ghetele Kangoo Jumps. Aceste exerciţii sunt simple şi sigure, fiind foarte uşor de practicat şi pentru începători.

De la 10:00 la 11:00 la cortul Fun Science cei mici vor avea ocazia să înveţe lucruri importante despre alimente şi despre efectele mâncării nesănătoase asupra corpului omenesc.

11:00 – 11:45
Kinga Sebestyen va îndruma grupa de Kangoo Jumps pe scena „Dolce Sport”.
Kinga este implicată în lumea fitness-ului din 1996, este nutriţionist şi instructor certificat de aerobic, step, pilates şi este cea care a adus Kangoo Jumps in România.

La scena „Suplimente.ro” ne putem bucura din nou de reprezentaţii de Zumba în compania lui Emil Iakabos şi Laura Bothar.

12:00 – 12:45
La scena „Dolce Sport” învățăm mișcările languroase ale dansurilor latine (Latin Moves) de la Richmond Bachia, una dintre personalitățile fitness de top din Europa, cu o experiență de aproape 20 de ani în acest domeniu.
Richmond Bachia vine din Norvegia și este Master Trainer de aerobic, Indoor Cycling şi antrenament personal.

De la orele 12:00 este timpul pentru Tae Bo la scena „Aqua Carpatica” cu Răzvan Şindelaru. Cu siguranţă nu ne vom plictisi, pentru că este un sport pentru “toate gusturile”, care îmbină mişcari de dans, karate, aerobic, fitness şi antrenamente cu greutăţi.
Razvan Sindelaru este dublu vice-campion naţional de fitness în 2005 şi 2006 şi de mai multe ori campion naţional de fitness. În 2010 a dobândit titlul de campion naţional de fitness la Cupa României şi locul I la campionatul naţional de culturism la categoria 70 kg.

La scena „Suplimente.ro” Laurenţiu Mogoş ne invită să ne tonifiem corpul cu exerciţii de Urban Fitness. Indiferent de vârstă, această practică aduce beneficii uimitoare îmbinând elemente noi de fitness şi exerciţii de qigong, o practică veche de 7000 de ani din China, ce au drept scop întărirea organismului şi atingerea longivităţii.
Laurenţiu Mogoş a participat la realizarea şi desfăşurarea mai multor concursuri pentru slăbit şi dobândirea unui stil de viaţă activ şi sănătos, inclusiv la programul „Dă jos burta!” din 2007 şi 2008, unde s-a implicat în pregătirea fizică a participanţilor.

13:00 – 13:45

Razvan Protasievici ne face o demonstraţie de KickBox la scena „Dolce Sport”. KickBox-ul utilizează tehnici de box combinate cu antrenamentul cardiovascular şi este o modalitate foarte bună de antrenare a întregului corp în timp ce învăţăm mişcări de auto-apărare.
Pe Razvan îl știți din revistele glossy sau din emisiunile TV la care a participat. Are 30 de ani și a absolvit în 2004 ANEFS, cu specializarea Arte Marțiale (Kick-Box). A practicat artele marțiale timp de 7 ani și a ținut clase de Tae Bo și kick-box la cele mai bune săli din București, unde antrenează și numeroase persoane publice.

Sportul poate fi şi o joaca, iar rebound-ul este foarte uşor şi plăcut de practicat: la scena „Aqua Carpatica” ne vom bucura de mişcările de aerobic executate cu ajutorul unei mini-trambuline.
Dana Beltechi este unul dintre cei mai apreciați instructori de aerobic din România si se numără printre primii care au susţinut cursuri de Kangoo Jumps in Bucureşti.

La scena „Suplimente.ro” Bianca Marcarov ne face o demonstraţie de Kick aerobic, o clasă de aerobic care solicită la maxim toate grupele musculare, dar şi musculatura inimii.

14:00 – 14:45
La scena „Dolce Sport” învăţăm sa ne antrenăm funcţional cu Ovidiu Atanasiu şi Cristina Androne. Antrenamentul funcţional presupune mişcări simple, naturale, mişcări pe care le facem zilnic, având în componenţa sa exerciţii special concepute sau adaptate din gimnastică, atletism şi alte ramuri sportive.
Ovidiu Atanasiu are 29 de ani şi practică sport de peste 12 ani.

O reprezentaţie spectaculoasă de Kyokushin karate vă aşteaptă la scena „Aqua Carpatica”. Acest sport numără peste 12 milioane de practicanţi în toată lumea şi este recunoscut pentru eficienţa tehnicilor sale.
Nicolae Stoian, cel care ne va uimi cu tehnicile sale este maestru al sportului şi instructor de Kyokushin Karate. În perioada 2008 – 2010 a adunat trei titluri de campion european la acest sport.

15:00 – 15:45

Cei mai “forțoși” dintre noi au ocazia să-și arate mușchii în cadrul unor demonstrații și concursuri, care se vor desfășura sub tema “cel mai tare din parc”, care au loc la scena „Dolce Sport”.

Copiii sunt invitaţi la scena „Suplimente.ro” pentru o sesiune de gimnastică aerobică interactivă prezentată tot de copii sub îndrumarea Florentinei Iordache. Programul constă in exerciţii uşoare de aerobic, exerciţii de tonifiere şi demonstraţii de Zumba.
Flori Iordache este coregraf, instructor de dans şi de gimnastică aerobic de peste 10 ani. Începând din 2006 s-a ocupat de conceperea şi realizarea de programe de educaţie nonformală pentru tineri. Fori Iordache are un bogat palmares de premii şi concursuri şi festivaluri de dans aerobic.

16:00 – 16:45
La scena „Dolce Sport” are loc cursul de aerobic Capoeria sub îndrumarea Cristinei Androne. Acest stil de antrenament, care devine tot mai popular peste tot în lume, îmbină mișcările de dans cu cele ale artelor marțiale și provine din Brazilia. Este cunoscut pentru mișcările rapide și complexe, pentru rotirile de picioare, care se desfășoară pe fundalul sonor ritmat și incitant.

Toată lumea își amintește “Unora le place Jazz-ul”… dacă iţi place şi ţie, te invităm la scena „Aqua Carpatica” alături de Liliana Radu care ne va învaţă să facem exerciţii de aerobic, fitness şi pilates pe muzică de jazz.

La scena „Suplimente.ro” Claudiu Ciobanu ne invită să ne mişcăm pe ritmuri braziliene. Participanţii vor avea ocazia să lucreze zona abdomenului, fesierii şi coapsele.
Claudiu este dansator profesionist, instructor de aerobic şi fitness şi managerul unui club de wellness din anul 2002. A conceput coregrafii pentru numeroase dansuri precum: Rumba, Cha-Cha, Jive, Samba, pe care le-a prezentat în cadrul mai multor emisiuni TV, împreună cu trupa sa “Magic Dance”.

17:00 – 17:45
Emil Iakabos şi Laura Bothar ne invită din nou la scena „Dolce Sport” pentru a nouă repriză de Zumba. La scena „Aqua Carpatica” avem parte de o noua demonstraţie de rebound cu Dana Beltechi.

La scena „Suplimente.ro” este din nou timpul pentru exerciții de aerobic, balet, karate, box, dans hip-hop și antrenament cu greutăți. Într-o singură oră de antrenament "se ard" cam 500 – 800 de calorii, pe lângă faptul că acest sport îmbunătățește echilibrul, coordonarea, mobilitatea, întărește musculatura și chiar sistemul osos. Practicat correct, Tae-Bo poate fişi un bun antrenament cardiovascular.
O să ne convingă de toate acestea Florin Radulescu, instructor de dans şi aerobic. Florin a debutat în sport prin practicarea Kick Boxing-ului acum 16 ani. A obţinut locul I la Campionatul Naţionat de Dance Masters, categoria Salsa în anul 2008.

18:00 – 18:45
Ne încălțăm din nou cu ghetele cu arcuri și fugim la scena „Dolce Sport” pentru a face exerciții împreună cu Kinga Sebestyen.

La scena „Aqua Carpatica” avem parte de noi demonstrații de Port De Bras, de această dată alături de Ileana Roşu.
Ileana Roşu este instructor de aerobic şi multiplă câştigatoare la concursuri naţionale şi internaţionale.

La scena „Suplimente.ro” facem Zumba Toning cu “neobosiţii” Emil Iakabos şi Laura Bothar.

19:00 – 19:45
La scena „Dolce Sport” au loc noi demonstraţii de Combat cu Costin Bucura.

Încheiem programul la scena „Aqua Carpatica” cu Bosu&Flexibar alături de Cristina Antonescu. BOSU (Both Sides Up) este o metodă interactivă și foarte plăcută de a face sport, care constă din mișcări de aerobic efectuate pe o sferă de 65 de cm. Flexibar-ul foloseşte ca mijloc principal o bară specială careia i se imprimă o mişcare de vibraţie. Această activitate este ideală pentru îmbunătăţirea tonusului muscular
şi coordonării.
Cristina Antonescu este Maestru Emerit al sportului românesc, fostă campionă europeană la aerobic în 2005 şi dublă campionă mondială la aerobic în 2006 şi 2008.

Încheiem si programul la scena „Suplimente.ro”, dar alături de Bianca Marcarov cu noi demonstraţii de Zumba Fitness.

20:00 – 20:45

„Cea mai mare ora de sport” se încheie la scena „Dolce Sport” cu Fusion Port de Bras prezentat de Mihaela Murgu, un program de relaxare dupa o zi plină de sport și sănătate.
Mihaela Murgu practică de peste 14 ani gimnastică aerobică, deşi are doar 29 de ani. De 9 ani predă aerobic, dance aerobic, pilates, aquaerobics, step-aerobic, tae-bo, aerobic în circuit şi bosu.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram