Mii de participanti sunt aşteptati sâmbătă să demonstreze că “Mişcarea face bine”

Mii de participanti sunt aşteptati sâmbătă  să demonstreze că “Mişcarea face bine”

În data de 23 iulie, Dolce Sport invită toţi iubitorii de sport, gratuit şi indiferent de vârstă, la evenimentul “Cea mai mare ora de sport”, care va avea loc în Parcul Lumea Copiilor (intrarea de lângă Palatul Copiilor), de la ora 9:00 la ora 21:00. Maratonul sportiv de 12 ore face parte din programul “Mişcarea face bine”, lansat recent de Romtelecom, şi este organizat împreună cu  SmartAtletic şi GetFit.

Cu toţii ştim că specialiştii recomandă unanim câteva zeci de minute de mişcare în fiecare zi, care pot aduce o stare de bine, fizică şi mentală. Cu toate acestea, sedentarismul este generalizat în România: doi din trei români nu practică deloc sport sau mai rar de o dată pe lună, conform Eurobarometrului 334 din 2010.

“Mişcarea face bine” şi-a propus să amintească importanţa sportului pentru o viaţă sănătoasă, dar şi să retrezească nerăbdarea cu care erau aşteptate orele de educaţie fizică şi plăcerea cu care se participa la toate jocurile copilăriei.

Primul pas este evenimentul “Cea mai mare oră de sport”: cu mic, cu mare, mai tineri sau mai în vârstă, cu toţii sunt aşteptaţi să participe la demonstratii de sport (aerobic, zumba, pilates, fitness, programe speciale pentru copii si seniori), care sunt usor de practicat chiar şi pe cont propriu. În Parcul Lumea Copiilor din Bucureşti vor fi prezenţi instructori renumiţi (vezi agenda) de la care participanţii pot învăţa mişcări de bază, dar vor exista şi concursuri cu premii, tombole şi puncte de nutriţie care vor asigura o porţie consistentă de sănătate.

Evenimentul nu îi uită nici pe cei mici, care trebuie să înveţe foarte devreme ce înseamnă o viaţă sănătoasă. Astfel, timp de 1 oră, de la 10:00 la 11:00, copiii vor avea la dispoziţie o zonă special amenajată unde se va desfăşura programul “Profesorul de Nutriţie”, care îi va învăţa lucruri elementare despre alimentele care constituie o hrană sănătoasă.

Organizatorii evenimentului, DolceSport împreună cu Asociatia Club Sportiv SmartAtletic şi GetFIT.ro, aşteaptă mii de participanţi la evenimentul de sâmbătă.
 
“Toti cei care vor veni alături de noi in Parcul Lumea Copiilor vor putea să se bucure de o zi specială, dedicată sportului şi stării de bine. Dolce Sport îşi doreşte să fie mai mult decât un simplu canal care transmite competiţii sportive, ne dorim să fim alături de oameni în timp ce practică sport, indiferent de alegerea pe care o fac, că e vorba de activităţi în sală sau în aer liber, de grup sau individuale, vrem să-i încurajăm şi să-i susţinem. Alegeţi sportul!, fie că înseamnă doar cateva genuflexiuni sau “teribilele” abdomene, plimbarile cu bicicleta, pe role, sau orice altă activitate care ne pune in mişcare”, a spus Vlad Enachescu, Director General Dolce Sport.

“Sportul de masă trebuie să devină program social în România, suntem o societate care se confruntă din ce în ce mai mult cu flagelul sedentarismului şi cu efectele lui. Angajamentul meu este să-i conving pe oameni că sportul este pentru toată lumea indiferent de vârstă şi condiţie socială”, a spus Vlad Stoica, Presedinte SmartAtletic

“Am aşteptat 10 ani acest moment. Sunt bucuros că Dolce Sport e lângă noi în promovarea sportului şi vieţii sănătoase, oferind tuturor ocazia să păşească pe această cale sub îndrumarea celor mai buni antrenori din România”, a declarat Cristian Margarit, fondatorul getfit.ro.

Ca parte din programul “Mişcarea face bine” a fost dezvoltat şi lansat recent un website dedicat sportului si sănătăţii, www.miscareafacebine.ro, unde orice persoană interesată se poate pune la curent cu sfaturi şi “trucuri” necesare pentru a fi în formă. Site-ul este dezvoltat în parteneriat cu Mediafax Group.

Echipa Comunicare
Romtelecom
21 iulie 2011

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram