Cum să ne alegem echipamentul?

Cum să ne alegem echipamentul?

Te-ai hotărât să faci sport! După îndelungi lupte cu tine însăţi ai ajuns la concluzia că totuşi specialiştii au dreptate şi nu poţi căpăta silueta perfectă doar cu ajutorul dietelor drastice de care, fie vorba între noi, te-ai cam săturat. Totul bine şi frumos, numai că…drumul până la sală sau până la pista de atletism mai este pavat cu ceva demersuri. Unul dintre ele: alegerea echipamentului sportiv. Ştim, poate nu te-ai fi gândit că şi acesta e unul dintre factorii importanţi, însă îţi spunem noi că echipamentul contează! Bineînţeles, echipamentul sportiv diferă în funcţie de sportul pe care îl practici, însă există câteva reguli general valabile de care ar trebui să ţii cont.

Iată mai jos ce ar trebui să ştii înainte de a începe căutarea echipamentului sportiv potrivit:

1. Echipament confortabil şi adecvat: acestea ar trebui să fie principalele coordonate în alegerea ţinutei tale. Atunci când faci sport este foarte important să te simţi confortabil, lejer, iar echipamentul să te ajute în obţinerea rezultatelor dorite. Cu siguranţă îţi poţi asorta adidaşii cu tricoul din bumbac, însă ţine minte că moda şi echipamentele trendy te-ar putea îndepărta de scopul tău principal, acela de a face sport.

2. Alege echipamentul în funcţie de sportul practicat, mediul: interior sau exterior şi anotimp.

3. Optează pentru un echipament elastic, care să îţi permită exerciţii de stretching, de exemplu. Hainele rigide nu îţi vor permite să te mişti în voie, să îţi lucrezi toate grupele de muşchi, aşa că ia în calcul şi acest factor.

4.Încălţămintea este foarte importantă! Cel mai indicat ar fi să alegi adidaşi din gama sportwear, cu talpa nici prea moale, dar nici prea rigidă. Ţine minte, însă, că fiecare picior are particularităţile sale, aşa că alege o pereche de încălţăminte potrivită formei piciorului tău.

5. Adaptează-ţi echipamentul! Vara este ceva mai simplu: nu ai nevoie decât de un tricou, pantaloni scurţi şi o pereche de încălţăminte. Iarnă, însă e ceva mai complicat, mai ales dacă faci sport în aer liber. Nu alege, însă, haine prea groase deoarece oricum vei transpira după exerciţiile fizice. De asemenea, masează-ţi zonele de expunere cum ar fi faţa, palmele, gambele cu cremă hidratantă pentru a te proteja de frig.

6. Nu uita de echipamentul de protecţie: casca de protecţie, mănuşi, bandaje, protecţie inghinală dacă practici un sport mai dur cum ar fi boxul sau dacă ai hernie inghinală, proteza dentară şi încălţăminte specială. Pentru role, de exemplu, ia în calcul şi achiziţionarea unor cotiere, genunchiere şi apărători pentru încheietura mâinii. Probează echipamentul de protecţie şi asigură-te că este potrivit ţie.

de Marina Râşnoveanu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram