Cum am reuşit să slăbesc

Cum am reuşit să slăbesc

M-am gândit să vă scriu pentru a vă împărtăşi experienţa mea “într-ale slăbitului”. Ştiu că orice dietă sau program de sport ar trebui să fie personalizat, însă haideţi să recunoaştem! Nu toţi avem resursele financiare pentru a consulta un nutriţionist sau un antrenor de fitness. Tocmai d-asta cred că puteţi învăţa şi chiar recurge la soluţiile încercate de mine.

Aşadar, să încep prin a vă spune că în decembrie 2010 cântăream 78 de kg la 1.70 înălţime. Nu eram deloc mulţumită de felul în care arătăm, ba mai mult, kilogramele în plus îmi afectaseră şi starea de sănătate. Aşa că am decis să îmi “fabric” singură un program personalizat de slăbit, format, bineînţeles, atât dintr-o dietă ceva mai specială, cât şi dintr-un program de sport.

Nu mâncam niciodată mai târziu de ora 18.00, şi asta pentru că eu adorm pe la 22.00-23.00. Dacă sunteţi ceva mai nocturne decât mine, puteţi cina ultima dată şi pe la orele 20.00. Am început să nu mai mănânc pâine, alimente bogate în calorii, produse de fast food, dulciuri şi am exclus berea sau sucurile de orice fel.

În schimb, am băut foarte multă apă plată, am mâncat  la ore fixe, de 3-4 ori pe zi, ponderat, însă, fără a exagera.Ce conţinea “dieta” mea? Lactate slabe, pui, peste, salate, legume, cereale şi fructe. Nu pot spune că mi-am făcut o listă cu ce să mănânc în prima săptămână, în a doua etc.

În ceea ce priveşte programul sportiv, am încercat să valorific orice tip de sport: nu mai luam liftul, mergeam mai mult pe jos şi aveam şi un mini program de alergat plus abdomene. Eu am bandă de alergat acasă, aşa că cel puţin 30 de minute pe zi mi le rezervăm pentru asta, iar apoi completam cu 10 minute de abdomene. Da, periodic am mai mers şi la sală unde am făcut cardio, însă în mare programul de sport de acasă era cel pe care îl respectam cu sfinţenie.

Cam aşa am procedat eu şi am reuşit să scap de 10 kg în 5 luni. Eu cred că e destul de bine. Nu m-am înfometat, am mâncat sănătos şi am recurs la un program de sport de dificultate medie. În cazul în care nu reuşiţi să slăbiţi, vă recomand să consultaţi totuşi un medic endocrinolog şi/sau unul nutriţionist. De asemenea, trebuie să vă spun că înainte de a începe acest program am fost la un doctor homeopat pentru o altă problemă de sănătate, dar i-am spus şi nemulţumirea mea cu privire la kilogramele în plus. Mi-a inclus în schema de tratament şi ceva pentru acest aspect, dar nu aş putea să vă spun exact numele remediului. Oricum nu este recomandat să luaţi homeopate după ureche.

Acestea fiind zise, sper să va fi fost de folos şi să slăbiţi cât mai repede şi mai frumos!

de Marina Râşnoveanu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram