Mănâncă bine înainte de sală

Mănâncă bine înainte de sală

Mănâncă bine înainte de sală, altfel nu vei da nici un randament. În plus, te trezeşti şi cu stări de leşin în momente inoportune. Vorbesc din experienţă. Mi s-a întâmplat ieri, la ora de cycling.După 30 de minute de pedalat viteza, cu inima bubuindu-mi în piept şi broboane de sudoare rostogolindu-se în viteză pe tâmple, am simţit cum îmi fug pedalele de sub picioare. Senzaţie de vertij, gura uscată şi o durere de cap sora cu mahmureală. Încă puţin mai aveam şi leşinam. Noroc cu pătratul de ciocolată care m-a readus la normal. Cauza stării de leşin ? Oboseala acută şi faptul că nu am mâncat bine înainte de sală. De fapt, nu am mâncat mai deloc. O banană mi-a ţinut loc de mic dejun. Nu mai repet greşeala asta. De aici înainte mănânc bine înainte de sală, orice ar fi.M-am documentat acum şi ştiu ce mă ajuta în timpul antrenamentului aşa că încerc să-mi fac depozite, ca un hamster.

Este esenţială o bună hidratare înainte de a merge la sală. Astfel antrenamentul devine mai uşor şi mai eficient. Beau destul de multă apă cu vreo 2 ore înainte de antrenament. Pe drum spre sală mănânc un baton de cereale, cam cu jumătate de oră înainte de antrenament.  Ai nevoie de ceva care accelerează digestia, include ceva carbohidraţi şi foarte puţine grăsimi. Încearcă un fresh de fructe, un smoothie, o banană sau un mango, un covrig sau batoane energizante. Mănânc bine înainte de sala cu vreo 2 ore. Ca să întreţin un regim de viaţă sănătos, încerc să mănânc destul de mulţi carbohidraţi, cât să îmi ţină ridicat nivelul zahărului în sânge şi pe cel energetic. În meniu am trecut şi nişte proteine pentru că mă feresc de febră musculară şi mă ajută să îmi revin rapid după antrenament. Mănânc fructe şi iaurt, nuci, cereale cu lapte, hummus, şi ouă fierte şi beau suc de roşii sau de morcovi.

Nu doar eviţi un leşin penibil pe banda de alergat dacă mănânci bine înainte de sală, ci faci exerciţiile şi mai eficiente. Voi ce mâncaţi?

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram