Greşeli la fitness

Greşeli la fitness

Mişcarea, în aer liber sau la sală, este cea mai bună cale pentru a arde calorii. Uneori se întâmplă ca din cauza unor greşeli la fitness, exerciţiile să devină ineficiente, iar rezultatele dorite să nu apară. Cea mai bună soluţie este să-ţi evaluezi corect exerciţiile, să ceri sfatul unui specialist sau pur şi simplu să schimbi complet stilul de antrenament pe care îl practici. Iată care sunt principalele greşeli la fitness.

Rutina.
Când faci acelaşi set de exerciţii în fiecare zi, săptămâni în şir, corpul tău se va obişnui cu ele şi nu va mai reacţiona. Aceasta se întâmplă indiferent dacă este vorba despre o sesiune de fitness la sală, o plimbare, o repriză de alergare uşoară sau de exerciţii pe saltea. Alternanta exerciţiilor este cea mai bună soluţie prin care efortul fizic îşi arata întreaga eficienta. Alternează mersul cu bicicletă, cu înotul sau încearcă orice alt tip de activitate nouă.

Exerciţiile cardio, cu măsură. Exerciţiile cardio sunt foarte bune pentru corp, dar şi pentru starea de spirit. Trebuie totuşi combinate cu exerciţii de rezistenţă pentru a fi eficiente, căci numai aşa vei avea un corp tonifiat. Un studiu arată faptul că partea cardio combinată cu exerciţiile de rezistenţă sunt de două ori mai eficiente decât luate separat. Ridica greutăţi de cel puţin două ori pe săptămână, lucrând toate grupele mari de muşchi.

Lucrează tot corpul.
Exista tendinţa de a lucra doar grupele de muşchi cu probleme – abdomenul, coapsele sau braţele.  Este foarte greşit să te axezi doar pe regiunile unde există depozite de grăsime. Exerciţiile localizate sunt eficiente pentru o perioadă scurtă de timp secretul unei siluete frumoase fiind antrenarea tuturor grupelor musculare, scrie Fitbie.

Greşelile la fitness pot fi uşor corectate, iar acestea devin din nou eficiente. Secretul este perseverenţa.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram