7 metode ca să rămâi activă

7 metode ca să rămâi activă

De ce oare? Pentru că dau roade! Pentru că te ajută să alungi stresul deţinerii câtorva kilograme în plus, care în oglindă par atât de evidente şi niciun truc vestimentar nu pare să le mascheze suficient de mult. Şi, pentru că te ajută realmente să învingi kilogramele în plus, rămânând activă.

1.Muzica este cheia succesului

Cu toate că, s-ar putea să ţi se pară banal, poţi descoperi în muzică un mod foarte plăcut de a te relaxa. Astfel, alungând stresul, faci tot mai mulţi paşi înspre direcţia cea bună. Vorbele de genul” sunt grasă şi niciodată nu voi putea slăbi” ori”au dreptate cei din jur când spun că-s urâtă”, nu te ajută să învingi în lupta cu kilogramele, ci doar să alimentezi mai mult stresul, care dacă nu ştiai este responsabil pentru alimentaţia emoţională.

Dacă termenul nu-ţi este cunoscut, poate următoarea situaţie îţi este familiară. Eşti deprimată, vii acasă după opt ore epuizante de muncă, şi tot ce-ţi doreşti este o cină caldă. Numai că, nu te poţi opri la primul fel de mâncare şi îl serveşti şi pe-al doilea, şi pe-al treilea. Şi, uite aşa, ajungi să faci abuz alimentar, doar-doar pentru că îţi găseşti în mâncare echilibrul psihic necesar trecerii peste o situaţie dificilă. Aşa că, dă drumu la muzică şi fă câteva exerciţii fizice. Dacă ar fi fost să-ţi zici”e timpul pentru sport” probabil că nu erai la fel de încântată.

2.Roagă un prieten să exersese cu tine

De multe ori când îţi spui”trebuie să ţin dieta” este mult mai uşor decât punerea acestor vorbe în practică. Căci singură, în toată această problemă, nu vei reuşi. Asta evident dacă ambiţia nu este o calitate definitorie pentru tine. Şi-atunci, cu toate că este comod să renunţi la planul de odinioară, roagă-ţi un prieten să exerseze cu tine. Sau de ce nu, poţi să stabileşti întâlniri săptămânale cu prietenii tăi, şi să vă antrenaţi împreună. Astfel, rămâi motivată.

3.Nu te recompensa cu mâncare

Chiar dacă ţi-ai arătat ţie însăţi, dar şi restului, că eşti de ambiţioasă, că ai putut slăbi, fără să te abaţi de la orarul de sport şi dieta, asta nu te motivează să te recompensezi cu mâncare. De la puţin se poate ajunge la mai mult şi nu este indicat. În schimb, fă ceva care-ţi place de exemplu, cumpără-ţi ceva frumos.

4.Pune-ţi deoparte echipamentul pentru sport

Cu o seară înainte de a merge la sală, pune-ţi antrenamentul la vedere de exemplu, în maşină, astfel îţi vei reaminti.

5.Pune la vedere un calendar

Bifează în acel calendar zilele în care trebuie să faci sport şi respectiv zilele în care trebuie să mănânci sănătos. Îţi poţi face chiar o listă a alimentelor interzise.

6.Alege un moment al zilei în care să  faci sport

De exemplu, dacă eşti mămică poţi face sport după ce l-ai condus pe cel mic la grădiniţă.

7.Motivează-te uitându-te la TV

Cu căştile pe urechi, ascultând muzică preferată, cu echipamentul pe tine şi telecomanda-n mână, caută-ţi emisiunea sportivă preferată. Astfel, vei fi îndeajuns de motivată ca să te menţii în formă.

8.Învaţă tehnici noi de servire a mesei

Mâncarea sănătoasă nu-ţi face cu ochiul? Este pesemne obstacolul pe care-l întâmpini în urma multor alegeri greşite, pe care le-ai făcut în trecut. Ca să te obişnuieşti cu mâncarea sănătoasă, învaţă tehnici noi de servire. Pentru ca astfel să-ţi placă ce vezi în farfurie. De exemplu, serveşte peştele cu garnitură de mentă, pătrunjel şi legume gătite la aburi. Adăugând un pic de culoare meniului, şi apetitul o să-ţi crească pentru ce ai în farfurie. Sau, poţi pune iaurt într-un bol şi să alternezi straturile de iaurt cu fructe.

Tu ce stil de viaţă duci?

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram