Supa de roşii (de vară)

Supa de roşii (de vară)

Roşiile sunt vedetele verii, iar vara nu este vară, fără o supă de roşii. O supă de roşii este mereu o plăcere. O supă de roşii aromată, îmbogăţită cu cimbru, busuioc şi oregano nu poate fi decât un răsfăţ. Am ales o reţetă de supă de roşii cremă, densă, bogată şi veselă. Este ideală la cină, este excelentă rece şi este o masă completă şi suficienţă alături de o felie de pâine cu usturoi.

Ca să pregăteşti supa de roşii ai nevoie de două linguri de ulei de măsline, o nucă de unt, o ceapă potrivită, doi-trei căţei de usturoi, câte o linguriţă de oregano, cimbru şi busuioc uscat, două linguri de pastă de tomate (de foarte bună calitate), un morcov, şase roşii coapte, o lingură-doua de smântână degresată, o linguriţă de zahăr, sare, piper şi câteva frunze de busuioc proaspăt.

Toacă mărunt ceapa şi usturoiul. Curăţă şi rade morcovul. Toacă roşiile în bucăţele. Pune uleiul la încins. Adăugă nucă de unt şi căleşte în acest amestec ceapa şi usturoiul. Pune toate ierburile uscate, sarea, linguriţa de zahăr şi piper. Adăugă morcovul ras şi după ce totul stă pe foc încă cinci minute, adăugă pasta de tomate. Răstoarnă legumele călite într-o oală în care deja clocoteşte un litru de apă. Când supa reîncepe să fiarbă adăugă roşiile. Acoperă şi lasă să fiarbă la foc mic pentru 10-15 minute.

Foloseşte un blender vertical şi transformă totul în cremă. După ce s-a răcorit puţin adăugă smântâna şi amesteca. Dacă supa este prea groasă pentru gustul tău adăugă câteva linguri cu lapte îndoit cu apă. Serveşte supa cu un moţ de iaurt şi busuioc proaspăt. Un castron are circa 80-100 de calorii.

Supă de roşii este atât de bună încât îţi recomandăm, de la bun început să foloseşti cantităţi duble. Un castron de supă de roşii nu este suficient.

Poftă bună!
 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram