Greşeli de evitat când faci sport

Greşeli de evitat când faci sport

Sportul este o necesitate, dar dacă rezultatele nu sunt pe măsura aşteptărilor trebuie să iei în seamă şi eventualale greşeli (de evitat) când faci sport.
 
Poziţia limbii când faci abdomene. Sună bizar, dar este foarte adevărat. Femeile tind să îşi folosească muşchii gâtului când fac abdomene, ceea ce este atât incomfortabil şi face ca rezultalele să lase de dorit. Trucul este să-ţi pozitioneazi limba pe cerul gurii. Astfel musculatura gâtului se va relaxa, iar muşchii abdominali vor lucra la intensitate maximă. Orele de fitness şi exerciţiile pentru abdomen vor deveni astfel mult mai eficiente.

Nu faci încălzire
. Este neapărat necesară pentru a activa circulaţia sângelui în muşchi. Cea mai bună metodă de încălzire este să începi cu exerciţiul dorit, dar la o intensitate foarte mică.

Aceleaşi greutăţi mereu. Aceasta este una din marile greşeli când faci sport. Femeile cred că ridicând greutăţi, braţele vor arăta ca sculptate, aşa că se limitează la 1-2 kilograme. Dar dacă ridici greutăţi cu regularitate, trebuie neapărat să creşti treptat dificultatea, căci altfel corpul tău se va obişnui şi nu va mai avea nicio reacţie.

Fără fibre înainte de antrenament.
Pe lista cu greşeli de evitat când faci sport se afla şi ceea ce mănânci înainte de sală. Un secret este să eviţi batoane cu fibre, care îţi vor răpi din avânt. Tocmai pentru că au fibre multe, durează până se digera, aşa că va trebui să împarţi energia pentru sesiunea de fitness cu stomacul tău. Şi din cauza asta te simţi obosită şi greoaie. Cel mai bine este să optezi pentru o banană, care se digera foarte repede.

Mănânci prea mult după antrenament.
Este recomandat să mănânci după un antrenament fizic, dar ai grijă să nu exagerezi. Gustarea de după sala nu trebuie să conţină mai mult de 150 calorii.

Cântăreşte-te! Se spune că nu e bine să te cântăreşti obsesiv. Dar o dată pe săptămână este chiar indicat. În acest fel, atunci când slăbeşti eşti motivată să te ţii de treabă în continuare, iar atunci când vezi că stagnezi sau te îngraşi poţi remedia problema imediat. Femeile care se cântăresc în mod regulat slăbesc mai mult decât cele care nu au acest obice, scrie Cosmopolitan.

Ia în calcul toate aceste greşeli când faci sport şi evită-le!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
youtube
instagram